Makronková bábovka



Makronky jsou mršky kulaté a někdy umí pěkně naštvat.
Takže tento recept je pro makronkové královny, které si nevědí rady se zbytky špatných skořápek.

Ingredience:

  • 150 g skořápek od makronek (rozmixovat)
  • 100 g mandlové mouky 
  • 4 vejce (bílky zvlášť)
  • 160 ml oleje 
  • 1 lžička perníčkové příchutě Monin
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • špetka soli

Postup:
Bílky šlehám do tuhých špiček a postupně po jednom přidávám žloutky.
Pak následují sypké suroviny a nakonec olej a příchuť.
Vše důkladně spojím a vliji do vymazané a moukou vysypané formy.
Peču ve vyhřáté troubě na 160° C 30-35 min.

Pozn.
Cukru již není potřeba, skořápky již tuto ingredienci obsahují.

Dobrou chuť a krásný den ❤.

Komentáře