- Mák, tvaroh a vůně domácího vanilkového cukru, naznačuje výbornou snídani.
- Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 75 g moučkového cukru
- 150 g změklého másla
- 2 lžíce ledové vody
Náplň:
- 150 g mletého máku
- 500 g tvarohu (ve vaničce)
- 3 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička domácího vanilkového cukru
- mléko na zředění
Postup:
Na vál si připravím všechny ingredience a zpracuji v hladké těsto. Pokud by se Vám směs při zpracování zdála ještě tuhá, sypká přidejte vodu.
Hotové těsto rozválím do požadovaného tvaru a vyložím s ním formu, kterou jsem si předem vymazala nebo vyložila pečicím papírem.
Vejce s moučkovým cukrem vyšlehám do pěny a postupně přidám ostatní suroviny, kromě máku a mléka. Vyšlehané těsto rozdělím na dvě části a do jedné z nich přisypu mák a zředím mlékem a to do stejné konzistence jaké máme těsto bez máku.
Do formy střídavě vrším obě těsta ( na střed ), které se postupně rozlévají až do krajů.
Po upečení nechám koláč vychladnout a následně uložím do lednice. Krásně zatuhne a lépe se pak porcuje.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat