Lyofilizované maliny
Ovoce sušené mrazem. Takto usušené ovoce si zachová až 90% vitamínů, minerálů a samozřejmě i nádhernou barvu. Pokud budete chtít z něho upéct koláč, stačí ovoce namočit do vody, rumu atd...jinak ho můžete přidat do jogurtu a müsli.Já dnes použila do kuliček. Pokud jste milovníky malin, je tento recept pro Vás to pravé. V těchto kuličkách chuť malin vynikne, na jazyku lehce ostré a přitom sladké.
Ingredience: cca 35 kuliček
- 1 salko (zkaramelizované)
- 100 g kokosu
- 25-30 g lyofilizovaných malin (rozdrcených)
- 50 g vysokoprocentní čokolády (74%) nasekat na kousky
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 lžíce kokosu
- 1 lžíce rozdrcených lyofilizovaných malin
Postup:
Do misky si naliji salko, já koupila už hotové zkaramelizované, je tužší a tmavší. A postupně přidávám ostatní ingredience. Promíchám a začnu tvořit kuličky. Pokud se Vám lepí hmota na ruce, lehce si je navlhčete. Hotové kuličky hned obalím ve směsi a dám ztuhnou do lednice. A máme hotovo. Krásné vánoce🌲Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat