Dýňové sušenky

Podzim je tady a s ním i nový recept.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky 
  • 100 g třtinového cukru 
  • 50 g krystalového cukru 
  • 2 vejce 
  • 100 g másla (povoleného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 1 lžička javorového sirupu 
  • 1/3 lžičky dýňového koření 
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • špetka soli 

Dýňová ganache:

  • 100 g bílé čokolády Callebaut 
  • 15 g másla
  • 60 g dýňového pyré 
  • 35 smetany 33%


V robotu smíchám sypké suroviny a postupně přidám ty ostatní.
Hnětu do té doby než se vše důkladně propojí. Hotové těsto vyndám z nádoby a ještě rukama zpracuji.
Zabalím do fresh fólie a uložím na 30 minut do lednice.
Následně rozválím mezi dvěma pečícími papíry a vykrajuji požadované tvary.
Na každé druhé dýni uřízněte šťopku pro párování.
Vyskládám na plech na silikonovou podložku a peču ve vyhřáté troubě 170°C 30 minut.

Než začnete plnit, můžete použít zlatý prach na ozdobu.

Čokoládu s máslem rozpustím v mikrovlnné troubě (s lehkostí a opatrně), smetanu též a spojím dohromady, míchám do rozpuštění.
Pokud stále máte v misce ještě kousky, znovu ohřejte (cca.5s) .
Přidejte pyré a tyčovým mixérem promixujte.
Nalijte do nízké misky, přikryjte na kontakt fólii a uložte na do lednice.
Následně plňte sušenky.
Dobrou chuť a hezký den❤.
                                                      Vaše Ilča









Komentáře