Jelikož je grilovací sezóna v plném proudu, tak se tento trhaný chleba bude určitě hodit. Pokud nemáte pekárnu, zadělejte klasicky v robotu. Jen po vyskládání do formy nechte ještě chvíli před pečením odpočívat.
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička krupicového cukru
- 35 g droždí
- 1 vejce
- 80 g másla (rozpuštěného, vlahého)
- 250 ml plnotučného mléka
- 2 lžičky soli
Bylinkové máslo:
- 100 g másla
- olivový olej (pár kapek)
- listová petržel, saturejka (volitelné)
- 1 lžička soli
- 3 stroužky česneku
- špetka barevného pepře
...dále
- sýr Grana Padano
- hrubá mořská sůl na posypání (já použila Maldon)
- pečící papír
- forma
Postup:
Do domácí pekárny vložím všechny sypké suroviny, pak následují ty tekuté. Program si zvolte dle vaší pekárny, já volila program " těsto" 1:30 hod.
Po uplynutí času, vyklopím těsto na pomoučněný vál a rozválím placku cca. 1cm tlustou, potřu máslem, posypu sýrem a nožem nakrájím na pravidelné čtverce, které skládám na sebe (nepomazanou stranou) a po částech vkládám do do formy vyloženou pečícím papírem.
Krajové kousky použijte též mezi ty rovnější. Skládám volně, nemačkám k sobě.
Posypu solí a dám péct na 170 °C 40-45 min.
Nechám lehce vychladnout a vyjmu z formy. Nože není potřeba, části se pěkně uvolňují.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat