Trhaný bylinkový chléb

Jelikož je grilovací sezóna v plném proudu, tak se tento trhaný chleba bude určitě hodit. Pokud nemáte pekárnu, zadělejte klasicky v robotu. Jen po vyskládání do formy nechte ještě chvíli před pečením odpočívat.

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 35 g droždí
  • 1 vejce
  • 80 g másla (rozpuštěného, vlahého)
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 lžičky soli

 

 


                                                                 Bylinkové máslo:

  • 100 g másla
  • olivový olej (pár kapek)
  • listová petržel, saturejka (volitelné)
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • špetka barevného pepře
...dále
  • sýr Grana Padano
  • hrubá mořská sůl na posypání (já použila Maldon)
  • pečící papír
  • forma

Postup:

Do domácí pekárny vložím všechny sypké suroviny, pak následují ty tekuté. Program si zvolte dle vaší pekárny, já volila program " těsto" 1:30 hod.
Po uplynutí času, vyklopím těsto na pomoučněný vál a rozválím placku cca. 1cm tlustou, potřu máslem, posypu sýrem a nožem nakrájím na pravidelné čtverce, které skládám na sebe (nepomazanou stranou) a po částech vkládám do do formy vyloženou pečícím papírem.
Krajové kousky použijte též mezi ty rovnější. Skládám volně, nemačkám k sobě.
Posypu solí a dám péct na 170 °C 40-45 min.
Nechám lehce vychladnout a vyjmu z formy. Nože není potřeba, části se pěkně uvolňují.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                    Vaše Ilča








 

Komentáře