Linecké trochu jinak a přitom stačí tak málo.
Ingredience:
- 380 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 220 g změklého másla
- 1 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička medového krému skořice
- špetka soli
Náplň:
- 150 g kvalitní bílé čokolády (Belcolade Blanc Selection 31%)
- 50 g kvalitní mléčné čokolády (Belcolade Lait Selection 41,5 %)
- plná lžíce Arašídového krému
- 120 ml smetany
Postup:
Těsto zpracuji na vále, zabalím do potravinářské fólie a uložím do lednice (nejlépe do druhého dne).
Druhý den rozválím klasickým válečkem a zároveň přejedu těsto válečkem s reliéfem.
Vykrájím srdíčka a upeču v rozehřáté troubě... 160 °C 8-10 minut.
Obě čokolády vložím do misky a rozehřeji v mikrovlnné troubě, hlavně pomalu a opatrně, jelikož se vám nesmí připálit atp...rozehřejte tak na půl o vše ostatní se postará smetana.
Smetanu naliji do rendlíku a pod bod varu prohřeji. Zaliji s ní částečně rozpuštěnou čokoládu a zamíchám, pokud již nemáte žádné kousky přidám arašídový krém.
Tyčovým mixérem rozmixuji do hladka a na kontakt přikryji fólií, uložím do lednice a nechám po dobu, kdy bude akorát na naplnění.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
Vaše Ilča
použito:
Medový krém ✔
vcelarstviArašídový krém✔
zivina
Komentáře
Okomentovat