Linecké s arašídovým krémem

Inspirace na vánoční pečení.
Linecké trochu jinak a přitom stačí tak málo. 

Ingredience:

  • 380 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 220 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička medového krému skořice
  • špetka soli

Náplň:

  • 150 g kvalitní bílé čokolády (Belcolade Blanc Selection 31%)
  • 50 g kvalitní mléčné čokolády (Belcolade Lait Selection 41,5 %)
  • plná lžíce Arašídového krému 
  • 120 ml smetany

Postup:

Těsto zpracuji na vále, zabalím do potravinářské fólie a uložím do lednice (nejlépe do druhého dne).
Druhý den rozválím klasickým válečkem a zároveň přejedu těsto válečkem s reliéfem.
Vykrájím srdíčka a upeču v rozehřáté troubě... 160 °C 8-10 minut.

Obě čokolády vložím do misky a rozehřeji v mikrovlnné troubě, hlavně pomalu a opatrně, jelikož se vám nesmí připálit atp...rozehřejte tak na půl o vše ostatní se postará smetana.
Smetanu naliji do rendlíku a pod bod varu prohřeji. Zaliji s ní částečně rozpuštěnou čokoládu a zamíchám, pokud již nemáte žádné kousky přidám arašídový krém.
Tyčovým mixérem rozmixuji do hladka a na kontakt přikryji fólií, uložím do lednice a nechám po dobu, kdy bude akorát na naplnění.
A nyní již jen zbývá po uležení sníst😃.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
                                                                   Vaše Ilča


použito:
Medový krém ✔
vcelarstvi
Arašídový krém✔
zivina

Komentáře