Dalo by se říci, že je to takový cheesecake v kostce.
Jelikož jsem vyzkoušela variantu s hořkou i mléčnou polevou, vložím obě možnosti.
Ingredience:
- 200 g Oreo sušenek originál
- 80 g másla (rozpuštěného, vychladlého)
Sušenky i s náplní rozdrtím a spolu s máslem vytvořím tuhou směs, kterou namačkám do hranaté (24 x 24) formy a dám péct na 10 min. do vyhřáté trouby.
Mezitím si připravím krém.
- 500 g mascarpone
- 250 g polotučného tvarohu (vanička)
- 180 g zakysané smetany
- 120 krupicového cukru
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- Oreo sušenky (5 ks + na ozdobu)
Do nádoby od robota vložím všechny ingredience (kromě sušenek) a důkladně šlehací metlou promíchám. Jako poslední opatrně přisypu nasekané na větší kousky sušenky.
Na upečený (ne horký) korpus směs naliji a dám znovu péct do trouby na 25 min.
Čokoládová ganache mléčná
- 200 g mléčné čokolády Callebaut 33,6 %
- 20 g másla
- 100 ml smetany 31%
Hořká varianta
- 180 g hořké Callebaut čokolády 54,5%
- 10 g másla
- 100 ml smetany 31%
Smetanu ohřeji pod bod varu.
Čokoládu rozpustím v mikrovlnné troubě (nejdříve na 30 sekund, pak ještě jednou) a pomalu smetanou podlévám, zároveň míchám do hladké konzistence, můžete použít i tyčový mixér, jen pozor na bubliny.
Naliji na vychladlé řezy a uložím do lednice.
Dozdobím sušenkou.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat