Podmáslové lívance s mangovo-jahodovým přelivem

Mango, jahody, fialky a drcené pistácie. Příjemné, voňavé suroviny pro naše domácí lívance.

Ingredience:

  • 1/2 l podmáslí
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • z bílků sníh
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru

Přeliv:

  • 1 zralé mango
  • 200 g čerstvých jahod
  • 2 plátky želatiny
  • 1 lžíce cukru (dle chuti)
  • hrst fialek na ozdobu 

Postup:

Žloutky oddělím od bílků, z kterých vyšlehám pevný sníh.
Zbylé suroviny přidám ke žloutkům a promíchám. Jako poslední přijde na řadu sníh, který lehce stěrkou vmíchám až vznikne nadýchané, lité těsto.
Mezi pečením si připravím přeliv.
Plátky želatiny namočím do ledové vody. Do kastrůlku nakrájím oloupané mango a omyté jahody. Přidám cukr a nechám redukovat. Tyčovým mixérem rozmixuji (nemusí být úplně do hladka) a přidám vyždímanou želatinu, prohřeji a přeliv je hotový.
Vše propojím na talíři, zasypu květy a již jen popřeji...
                                                                                Dobrou chuť !!!

Krásný den❤.
                                    Vaše Ilča
 

Komentáře