Bábovka s vaječným likérem




Bábovka je tradiční moučník, kterým rozhodně neurazíte. 
Proto jsem se rozhodla zařadit další do sbírky a to rovnou s kapkou lehkého alkoholu.

Ingredience:


  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g špaldové celozrnné mouky
  • 170 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 120 g řepkového oleje
  • 150 g vaječného likéru
  • 100 g mléka (rostlinného např. vanilka)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 g čokolády nasekané ( Belcolade Noir Selection 55% )

Postup:

Bábovkovou formu vymažu máslem a vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.
Vejce s cukrem vyšlehám do pěny, následně naliji všechny tekuté ingredience, promíchám a nasypu všechny sypké suroviny. 
Nakonec ručně a lehce vmíchám nasekanou čokoládu.
Směsí zaplním formu a peču na 180°C horní i spodní ohřev.
Po upečení nechám vychladnou na mřížce.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
                                                               Vaše Ilča

 

Komentáře