Bábovka je tradiční moučník, kterým rozhodně neurazíte.
Proto jsem se rozhodla zařadit další do sbírky a to rovnou s kapkou lehkého alkoholu.
Ingredience:
- 200 g špaldové mouky
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 170 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 120 g řepkového oleje
- 150 g vaječného likéru
- 100 g mléka (rostlinného např. vanilka)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g čokolády nasekané ( Belcolade Noir Selection 55% )
Postup:
Bábovkovou formu vymažu máslem a vysypu hrubou moukou nebo piškotovými drobečky.
Vejce s cukrem vyšlehám do pěny, následně naliji všechny tekuté ingredience, promíchám a nasypu všechny sypké suroviny.
Nakonec ručně a lehce vmíchám nasekanou čokoládu.
Směsí zaplním formu a peču na 180°C horní i spodní ohřev.
Po upečení nechám vychladnou na mřížce.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat