Cukrové nanuky


Myšlenka na tyto nanuky se objevila v hlavě poté, co jsem měla špatné skořápky "makronek" a nevěděla jsem co s nimi. Po jejich rozdrcení bylo hned jasno. Sice bych byla ráda, kdybych nemusela skořápky drtit, ale na druhou stranu musím říct, že výsledek stojí za to👌.


Ingredience:  na 6ks nanuků, dřívka

  • 160 g rozmixovaných makronek
  • 60 g lískových ořechů (semleté)
  • 30 g kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 30 ml espressa
  • Poleva:
    • 150 g bílé čokolády Callebaut
    • 30 ml kokosového oleje 

    Postup: 

    Z rozdrcených skořápek, oříšků a ostatních ingrediencí vytvořím směs (hmotu) , kterou namačkám do připravené formy. Nezapomeňte na dřívka a uložím na 24 hodin do mrazáku.
    Následující den si odvážím čokoládu a 2/3 rozpustím nad parou (nebo v mikrovlnné troubě). Bílá čokoláda je náchylnější, takže pomalu a opatrně. Mezitím si rozehřeji olej a společně se zbytkem čokolády vše promíchám. Naliji polevu do vyšší skleničky a nanuky v ní namáčím. Já namáčela 2x a pak vložila zpět na 10 min do chladu.
    Pomocí zdobícího sáčku vytvořila zdobení a zasypala zlatem. 
    Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                      Vaše Ilča









    Komentáře