Pistáciové vločky s duhovou polevou

Jelikož na mém vánočním stole chybělo cukroví s bílou polevou a s příchutí pistácií, chtěla jsem to urychleně napravit a tradáá...jdeme servírovat.
Myslím, že je vyvážené a moc dobré.
Vyzkoušejte, uvidíte !!!

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g pistáciové mouky (nebo rozmixovat celé pistácie)
  • 125 g másla (pokojové teploty)
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce ledové vody
Pistáciová náplň:
  • 100 g kvalitní bílé čokolády (Callebaut)
  • 50 g smetany 33%
  • 10 g kakaového másla (popř. klasického)
  • 20 g pistáciové pasty
Poleva:
  • 100 g bílé čokolády (Callebaut)
  • 25 g másla 
  • 10 g ztuženého tuku 
  • zelené barvivo

Postup:

Suroviny na vločky připravím na vál a zpracuji v hladké konzistentní těsto, ledovou vodu přidávám až na konci zpracování.
Takto připravené zabalím do fólie a vložím na dvě hodiny do lednice.
Pistáciovou náplň připravím následovně...
Čokoládu pomalu rozpouštím v mikrovlnné troubě, nejdříve na 30 sekund, pak ještě na 15 sekund, není úplně rozpuštěná, ale teplá smetana vše zvládne doladit.
Tzn.., že smetanu ohřeji na bod varu, pokud bude moc horká nemusí se spojit s čokoládou. Zaliji s ní tedy částečně rozpuštěnou čokoládu a tyčovým mixérem promíchám. Přidám ochucenou pastu a ještě rozmixuji. Náplň přikryji fólií, tak, aby se dotýkala povrchu a vložím do lednice, kde nechám vychladit.
Mezitím rozválím těsto, vykrájím tvary a peču klasicky jako cukroví. Záleží na vaší troubě.
Po vychladnutí naplním krémem, pomocí kulaté zdobící špičky a vložím opět do lednice. Krém můžete před plněním lehce prošlehat.
Nyní přijde na řadu poleva...
Stejným způsobem rozpustím jako při náplni. Do rozpuštěné čokolády nakapu zelené barvivo a cikcak třeba koncem lžičky projedu, vytvoří se duhový efekt. 
Pak již jen stačí namáčet a sypat drcenými pistáciemi.
Dobrou chuť a krásný sváteční den❤.
                                                                Vaše Ilča



použití :
čokoláda a pistáciová pasta od 

Instagram: ilca_s

Komentáře