Podzim na talíři...
Ingredience:
- 1 ks střední dýně Hokaido
- 2 menší mrkve
- 1 cibule
- česnek, sůl, pepř
- 3/4 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- chilli nebo zázvor
- 1/2 lžičky dýňového koření (popř. skořice)
- šťáva z pomeranče (nemusí být)
- na ozdobu dýňové chipsy
Postup:
Vydlabanou a umytou dýni nakrájím na menší kousky, 1/3 dýně si nechám na později.
Dýni připravím na plech s pečicím papírem, ke které přidám na kousky nakrájenou a omytou mrkev. Nakonec zasypu nakrájenou cibulí. To vše zakapu olivovým olejem a vložím do vyhřáté trouby. Peču na 180 °C 20 minut.
Mezitím si připravím zeleninový vývar (bujón) a prolisuji česnek.
Upečenou směs vložím do hrnce a podliji vývarem. Přidám česnek, sůl, pepř a dle volby buď zázvor nebo chilli. Nechám chvíli prohřát (propojit chutě) a tyčovým mixérem rozmixuji na hladký krém.
Zaliji smetanou, v tomto momentě můžete zalít i pomerančovou šťávou a 2 min povařím.
Náš krém je hotov.
Nyní přijdou na řadu chipsy.
Odloženou dýni nakrájím škrabkou na slabé plátky, které rozložím na pečicí papír a společně s olivovým olejem a kořením (sůl, dýňové koření) vložím do trouby a peču na 100°C dozlatova. Po upečení nasypu do misky a několika plátky zdobím krém.
Pokud milujete krutónky přidejte je.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_ s
Komentáře
Okomentovat