Stačí spojit šlehačku s čerstvým ovocem a lahodné chuti neodoláte.
Ingredience:
- 260 g polohrubé mouky
- 200 ml smetany (31%)
- 2 vejce od šťastných slepiček
- 130 g krupicového cukru
- 40 g rozpuštěného másla
- 1 lžička citrónové kůry
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 150 g borůvek
Přeliv:
- 110 g moučkového cukru
- 20 g citrónové šťávy
Postup:
V míse robotu vyšlehám vajíčka s cukrem a následně přidám máslo a nastrouhanou kůru.
Přesátou mouku (důležité), prášek do pečiva a šlehačku přidám později. Dobře promíchám a jako poslední nasypu omyté borůvky. Ty už raději zapracuji pomocí stěrky ručně, zlehka a s láskou.
S nimi opravdu nešetřete.
Hotové těsto naliji do připravené(vymazané,vysypané) formy (jakékoliv) a vložím do vyhřáté trouby. Peču 45 minut na 180°C. Nejprve bez horkého vzduchu, později ho zapínám. Po uplynutí doby vyzkouším špejlí, zda je piškot upečený.
Hotovou bábovku nechám vychladnou na mřížce a nyní přichází čas na polevu.
Suroviny smíchám (doporučuji moučkový cukr přesát) v misce a na vychladlou bábovku naliji a vložím ihned do lednice, kde nechám zatuhnout.
Pak podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat