Piškotová bábovka s borůvkami a citrónovým přelivem

Stačí spojit šlehačku s čerstvým ovocem a lahodné chuti neodoláte.

Ingredience:

  • 260 g polohrubé mouky
  • 200 ml smetany (31%)
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 130 g krupicového cukru
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g borůvek

Přeliv:
  • 110 g moučkového cukru
  • 20 g citrónové šťávy

Postup:

V míse robotu vyšlehám vajíčka s cukrem a následně přidám máslo a nastrouhanou kůru.
Přesátou mouku (důležité), prášek do pečiva a šlehačku přidám později. Dobře promíchám a jako poslední nasypu omyté borůvky. Ty už raději zapracuji pomocí stěrky ručně, zlehka a s láskou.
S nimi opravdu nešetřete.
Hotové těsto naliji do připravené(vymazané,vysypané) formy (jakékoliv) a vložím do vyhřáté trouby. Peču 45 minut na 180°C.  Nejprve bez horkého vzduchu, později ho zapínám. Po uplynutí doby vyzkouším špejlí, zda je piškot upečený.
Hotovou bábovku nechám vychladnou na mřížce a nyní přichází čas na polevu.
Suroviny smíchám (doporučuji moučkový cukr přesát) v misce a na vychladlou bábovku naliji a vložím ihned do lednice, kde nechám zatuhnout.
Pak podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                               Vaše Ilča












Instagram: ilca_s 

Komentáře