Lehký krém s pistáciovou sušenkou a Tonkou fazolí

Při vyslovení slova "sýr" si někdo představí takový ten klasický co se maže na chleba.
Ale sýr Philadelphia je krémový přírodní produkt, do kterého se při výrobě nepoužívají žádné konzervanty a jeho použití je všestranné. Jak do různých dezertů, omáček a hlavně do známého cheesecaku.
U mě se objevil v podobě lehkého dezertu.

Ingredience: 4 porce

Pistáciové sušenky

  • 175g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky domácího vanilkového cukru
  • 35 g 100% pistáciové pasty

Krém:
  • 85 g sýru Philadelphia
  • 90 g zakysané smetany
  • 100 g smetany ke šlehání 31%
  • 1 lžíce pudrového cukru (popř. moučkového)
  • 1/4 lžičky nastrouhané Tonky 
Postup:
Nejprve si upeču sušenky.
Všechny ingredience vložím do robotu s mísící metlou a zpracuji v hladké těsto. Pokud nemáte robota nevadí, použijte vál a ingredience zpracujte ručně.
Hotové těsto zabalím do fólie a vložím ho na 30 minut do lednice odpočinout.
Po vychladnutí těsto vyválím klasickým válečkem mezi dvěma pečícími papíry na rovnoměrnou placku. Následně použiji zdobící váleček a těsto s ním přejedu ještě jednou. Tím nám vznikne krásný reliéf.
Vykrájíme tvary dle fantazie a dáme péct do trouby na již použitý papír.
Peču na 170°C 10-15 minut.

Nyní se vrhnu na krém.
Vychlazené ingredience si připravím na kuchyňskou linku a jako první přijde na řadu smetana. Tu naliji do šlehací mísy a pomocí balónové metly vyšlehám do tuha. Pak následují ostatní suroviny. Vše důkladně nechám propojit a krém je hotov.

Na dno skleniček rozdrtím několik sušenek a ty následně zakryji krémem. Zasypu rozdrcenými pistáciemi a dozdobím upečenou sušenkou. Takto připravené uložím na dvě hodiny do lednice a dezert je připravený k podávání.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                           Vaše Ilča
použití:
Pistáciová pasta⏩diana

Instagram: ilca_s

Komentáře