Ale sýr Philadelphia je krémový přírodní produkt, do kterého se při výrobě nepoužívají žádné konzervanty a jeho použití je všestranné. Jak do různých dezertů, omáček a hlavně do známého cheesecaku.
U mě se objevil v podobě lehkého dezertu.
Ingredience: 4 porce
Pistáciové sušenky
- 175g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky domácího vanilkového cukru
- 35 g 100% pistáciové pasty
Krém:
- 85 g sýru Philadelphia
- 90 g zakysané smetany
- 100 g smetany ke šlehání 31%
- 1 lžíce pudrového cukru (popř. moučkového)
- 1/4 lžičky nastrouhané Tonky
Nejprve si upeču sušenky.
Všechny ingredience vložím do robotu s mísící metlou a zpracuji v hladké těsto. Pokud nemáte robota nevadí, použijte vál a ingredience zpracujte ručně.
Hotové těsto zabalím do fólie a vložím ho na 30 minut do lednice odpočinout.
Po vychladnutí těsto vyválím klasickým válečkem mezi dvěma pečícími papíry na rovnoměrnou placku. Následně použiji zdobící váleček a těsto s ním přejedu ještě jednou. Tím nám vznikne krásný reliéf.
Vykrájíme tvary dle fantazie a dáme péct do trouby na již použitý papír.
Peču na 170°C 10-15 minut.
Nyní se vrhnu na krém.
Vychlazené ingredience si připravím na kuchyňskou linku a jako první přijde na řadu smetana. Tu naliji do šlehací mísy a pomocí balónové metly vyšlehám do tuha. Pak následují ostatní suroviny. Vše důkladně nechám propojit a krém je hotov.
Na dno skleniček rozdrtím několik sušenek a ty následně zakryji krémem. Zasypu rozdrcenými pistáciemi a dozdobím upečenou sušenkou. Takto připravené uložím na dvě hodiny do lednice a dezert je připravený k podávání.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
použití:
Pistáciová pasta⏩diana
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat