Jsou tak kreativní a mají tolik možností. Pojďme si tedy upéct jednu hruškovou.
Ingredience:
- 4 vejce (bílky zvlášť)
- 250 g krystalového cukru
- 200 ml oleje
- 100 ml hruškového pyré
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kardamonu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce hruškové marmelády
- špetka soli
- 1 hruška (nastrouhat i se slupkou)
Postup:
V jiné misce třu vejce s cukrem do hladké pěny, pak postupně přidávám ostatní ingredience. Nastrouhanou hrušku přidám jako poslední a nezapomeňte na koření. Tím dostane bábovka dokonalou vůni.
Do vymazané a moukou vysypané formy naliji připravené těsto a vložím do vyhřáté trouby. Peču na 170 °C 45 minut. Pro kontrolu zda je již upečená, použiji špejli.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
použito:
hruškové pyré ⏩ diana-company
Komentáře
Okomentovat