Hrušková bábovka


Jsou tak kreativní a mají tolik možností. Pojďme si tedy upéct jednu hruškovou.

Ingredience:
  • 4 vejce (bílky zvlášť)
  • 250 g krystalového cukru
  • 200 ml oleje
  • 100 ml hruškového pyré
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kardamonu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce hruškové marmelády
  • špetka soli
  • 1 hruška (nastrouhat i se slupkou)

Postup:
Nejdříve přijdou na řadu bílky, které vyšlehám na tuhý sníh.
V jiné misce třu vejce s cukrem do hladké pěny, pak postupně přidávám ostatní ingredience. Nastrouhanou hrušku přidám jako poslední a nezapomeňte na koření. Tím dostane bábovka dokonalou vůni.
Do vymazané a moukou vysypané formy naliji připravené těsto a vložím do vyhřáté trouby. Peču na 170 °C 45 minut. Pro kontrolu zda je již upečená, použiji špejli.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                         Vaše Ilča




použito:
hruškové pyré ⏩ diana-company




 

Komentáře