Každý rok se snažím vložit nějaký recept na nové vánoční cukroví. Letos jsem ho pěkně nažhavila a kombinace hořké čokolády z chilli mě mile překvapila.
Pokud jste se právě zděsili kombinací chutí "nebojte se" i já byla velmi opatrná a hlavně zvědavá.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 75 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžičky černého kakaa (Dr.Otker)
- 2 lžičky medového krému kakao
- 1/2 lžičky kombinace chilli medu + zázvor (postačí i jen samotný med chilli)
- 1 lžíce ledové vody
Náplň:
- marmeláda (jahodová, kombinace s jahodami)
Poleva:
- 150 g vysokoprocentní čokolády (70%)
- tuk omega (dle oka)
- zlatý prach na ozdobu
Postup:
Všechny ingredience připravím na vál a zpracuji v hladké těsto. Ledovou vodu přidám jako poslední.
Hotové těsto zabalím do fólie a vložím na 2 hodiny do lednice.
Připravený vál lehce zasypu moukou (s ní opravdu opatrně) a odpočinuté těsto na něm rozválím do rovnoměrné placky. Vykrajuji tvary dle vkusu a skládám na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřeji na 170°C a připravený plech do ní vložím. Peču cca. 5-8 minut.
Vychladlé cukroví promažu marmeládou a dám ztuhnout do lednice. Mezitím si připravím čokoládu. Rozředím jí tak, aby nebyla moc hustá a ani řídká. Následně vrchní stranu ponořím do čokolády (jde to krásně) marmeláda vše podrží. Všechno namočené cukroví uložím zpět do chladu a na ztuhlé následně nastříkám (nebo štětečkem nanesu ) zlatý prach. Je to krásné, vánoční a efektivní.
Dobrou chuť a příjemné svátky❤.
Byla jsem opravdu šetrná k chilli medu...lehce vás v závěru (jak se říká na ocase) mile překvapí jeho chuť. Pokud milujete a nemáte problém s touto kombinací, doporučuji celou lžičku.
Použití:
Oba dva druhy medu ⏩ www.vcelarstvimm.cz
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat