Mango Curd

Trochu svěžesti a lehkosti vneste do své kuchyně.
Mango Curd určitě najde své využití a to v podobě přísady do krémů, náplní do makronek a vánočního cukroví atp.

Ingredience:

  • 300 g manga
  • 4 žloutky
  • 1- 2 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g krystalového cukru
  • 50 g másla

Postup:

Oloupané a pecky zbavené mango nakrájím na menší kousky a rozmixuji na jemné pyré.
Do kastrůlku se silnějším dnem naliji směs a přidám ostatní ingredience kromě másla. 
Ve vodní lázni za stálého míchání směs zahřívám do té doby až zhoustne, trvá to cca.5 minut.
Nezapomeňte na teploměr, na kterém dodržujte teplotu 75°C pro případné zničení salmonely.
Po uplynutí doby odstavím a vmíchám máslo.
Hotový curd naliji do skleniček a nechám vychladnout. Pokud budete ihned zpracovávat, překryjte povrch krému potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a nechte vychladnout. Pak je připraven pro další využití.
Ve skleničkách vám v lednici vydrží cca. 10 dní. 
Dobrou chuť a krásný den ❤.
                                                            Vaše Ilča







Instagram: ilca_s


Komentáře