Mango Curd určitě najde své využití a to v podobě přísady do krémů, náplní do makronek a vánočního cukroví atp.
Ingredience:
- 300 g manga
- 4 žloutky
- 1- 2 lžíce citrónové šťávy
- 50 g krystalového cukru
- 50 g másla
Postup:
Oloupané a pecky zbavené mango nakrájím na menší kousky a rozmixuji na jemné pyré.
Do kastrůlku se silnějším dnem naliji směs a přidám ostatní ingredience kromě másla.
Ve vodní lázni za stálého míchání směs zahřívám do té doby až zhoustne, trvá to cca.5 minut.
Nezapomeňte na teploměr, na kterém dodržujte teplotu 75°C pro případné zničení salmonely.
Po uplynutí doby odstavím a vmíchám máslo.
Hotový curd naliji do skleniček a nechám vychladnout. Pokud budete ihned zpracovávat, překryjte povrch krému potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a nechte vychladnout. Pak je připraven pro další využití.
Ve skleničkách vám v lednici vydrží cca. 10 dní.
Dobrou chuť a krásný den ❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat