Pokud by se Vám zdálo, že je *Perník* jen tak obyčejný, tak máte zcela pravdu, ale se špetkou správného koření mu můžeme dodat jinou chuť a vůni.
- 250 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 1/4 lžičky povidlového koření
- 300 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 vejce
- 3 lžíce marmelády (já použila domácí jahodovou)
Na dokončení:
- 150 g 52% čokolády
- lyofilizované maliny
Postup:
Vejce s cukrem vyšlehám do hladké pěny.
Do hotové pěny postupně přilévám mléko, olej a pak následují sypké suroviny.
Po důkladném promíchání přidám marmeládu a těsto je hotové.
Takto připravené naliji do vymazané a moukou vysypané formy. Vložím do vyhřáté trouby a peču na 180°C 35 - 40 minut.
Po uplynutí pečící doby, vyzkouším pomocí špejle zda je již perník upečený.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustím čokoládu. Pokud by se Vám zdála čokoláda hustá, můžete přidat plátek másla.
Takto rozpuštěnou polevu rozetřu na vychladlý perník a celý posypu lyofilizovanými malinami.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Použito:
povidlové koření ⏩koreni
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat