Pohankové sušenky


Pohanková mouka je vhodná pro celiaky a alergiky.
Po upečení sušenek ani nepoznáte, že v nich nějaká pohanka je. Spíš bych řekla, že převládá chuť máku.
Takže pro milovníky máku, jděte do toho...

Ingredience:

  • 140 g pohankové mouky BIO 
  • 100 g mletého máku
  • 120 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná kůra z 1 citrónu
  • špetka mleté vanilky

Postup:

Na vál si nachystám všechny ingredience a zpracuji je v hladké těsto.
To následně zabalím do fólie a uložím ho do lednice (cca.1 hodinu).
Na pomoučněném vále (použijte opět pohankovou mouku) si rozválím těsto pomocí obyčejného válečku na rovnoměrnou placku .
Zdobícím válečkem vyválené těsto přejedu a tím se mi vytlačí vzor. Pak pomocí tvořítka (formičky) vykrajuji tvary a rovnou skládám na připravený plech s pečicím papírem (podložkou).
Následně vložím do vyhřáté trouby a peču 10 min. na 170°C.
Sušenky nechám vychladnou a uložím do krabičky pro další použití.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                       Vaše Ilča

Zkušenost:
Při použití světlého cukru místo třtinového mají sušenky zcela jinou barvu. Jsou světlejší a více modré a to díky dostatečného množství máku.
Použito:
pohanková mouka →probio

Instagram: ilca_s

Komentáře