Rozpuštěná a znovu upečená čokoláda v kombinaci s lineckým těstem.
Ingredience:
- 350 g vysokoprocentní čokolády nejlépe 74% (Lidl)
- 200 g másla
- 3 vejce
- 240 g třtinového cukru
- 80 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Linecké těsto:
- 230 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička domácího vanilkového extraktu
- 2 lžíce ledové vody
Postup:
Jako první si připravím těsto.
Všechny ingredience nachystám na vál a zpracuji je v hladké a konzistentní těsto. Stejně tak, jako, když zpracováváte těsta na cukroví.
Zabalím ho do fólie a vložím do lednice.
Nyní si připravím samotnou náplň.
Čokoládu s máslem rozpustím ve vodní lázni. Vejce vyšlehám do pěny, do které přidám cukr a ještě promíchám. Rozehřátou čokoládu pomalu přilévám k vaječné směsi a nakonec přijde na řadu mouka s práškem do pečiva.
Nyní se vrátím k těstu.
To rozválím do požadovaného tvaru (dle formy). Rozválený plát vložím do formy a pomocí válečku přejedu hrany, krásně se tím vytvarují. Naliji náplň a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 140 °C 35-40 minut.
Povrch při pečení by měl být pevný na dotek mírně lesklý. Vnitřek hutný, ale lehce tekutý.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat