Brownie Cake

Rozpuštěná a znovu upečená čokoláda v kombinaci s lineckým těstem.

Ingredience:

  • 350 g vysokoprocentní čokolády nejlépe 74% (Lidl)
  • 200 g másla
  • 3 vejce
  • 240 g třtinového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Linecké těsto:

  • 230 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžička domácího vanilkového extraktu
  • 2 lžíce ledové vody

Postup:

Jako první si připravím těsto.
Všechny ingredience nachystám na vál a zpracuji je v hladké a konzistentní těsto. Stejně tak, jako, když zpracováváte těsta na cukroví.
Zabalím ho do fólie a vložím do lednice.
Nyní si připravím samotnou náplň.
Čokoládu s máslem rozpustím ve vodní lázni. Vejce vyšlehám do pěny, do které přidám cukr a ještě promíchám. Rozehřátou čokoládu pomalu přilévám k vaječné směsi a nakonec přijde na řadu mouka s práškem do pečiva.
Nyní se vrátím k těstu.
To rozválím do požadovaného tvaru (dle formy). Rozválený plát vložím do formy a pomocí válečku přejedu hrany, krásně se tím vytvarují. Naliji náplň a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 140 °C 35-40 minut.
Povrch při pečení by měl být pevný na dotek mírně lesklý. Vnitřek hutný, ale lehce tekutý.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                        Vaše Ilča


Instagram: ilca_s




 

Komentáře