Josef Langer
Ingredience: 6 porcí
- 500 ml smetany ke šlehání (33%)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk i se semínky
- 6 plátků želatiny
- 80 - 100 ml ananasové šťávy
- 120 g ananasu
Postup:
Plátkovou želatinu namočím do vody, jen do takového množství, aby nasákla vodu a mohla nabobtnat.
Smetanu spolu s moučkovým cukrem zahřeji na bod varu a to je správný okamžik na vanilkový lusk.
Lusk rozkrojím podélně na polovinu a semínka nožem vyškrábu. Semínka i s luskem přidám ke smetaně a nechám minutku povařit. Zároveň přiliji ananasovou šťávu a odstavím.
Do připravených skleniček vložím na menší kousky nakrájený ananas a zaliji do 3/4 teplou směsí.
Takto připravené vložím do druhého dne do lednice.
Následující den dozdobím zbylým ananasem a zasypu mátovým cukrem.
Ten si vytvořím tak, že do blendru (mixéru) nasypu určité množství cukru (záleží na Vás jaké množství chcete) a k němu přidám čerstvou mátu. Pak několikrát nechám promíchat a voňavý cukr je hotový.
Já ho měla v zásobě od léta, takže jsem čerstvou mátu nekupovala.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat