Ananasová panna cotta

"Jídlo dělá den."
                                                                   Josef Langer

 Ingredience: 6 porcí

  • 500 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk i se semínky
  • 6 plátků želatiny
  • 80 - 100 ml ananasové šťávy
  • 120 g ananasu

Postup:

Plátkovou želatinu namočím do vody, jen do takového množství, aby nasákla vodu a mohla nabobtnat.
Smetanu spolu s moučkovým cukrem zahřeji na bod varu a to je správný okamžik na vanilkový lusk.
Lusk rozkrojím podélně na polovinu a semínka nožem vyškrábu. Semínka i s luskem přidám ke smetaně a nechám minutku povařit. Zároveň přiliji ananasovou šťávu a odstavím.
Do připravených skleniček vložím na menší kousky nakrájený ananas a zaliji do 3/4 teplou směsí.
Takto připravené vložím do druhého dne do lednice.
Následující den dozdobím zbylým ananasem a zasypu mátovým cukrem.
Ten si vytvořím tak, že do blendru (mixéru) nasypu určité množství cukru (záleží na Vás jaké množství chcete) a k němu přidám čerstvou mátu. Pak několikrát nechám promíchat a voňavý cukr je hotový. 
Já ho měla v zásobě od léta, takže jsem čerstvou mátu nekupovala.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                        Vaše Ilča



Instagram: ilca_s



Komentáře