Ovocný špaldový koláč

 
Srpnové ovoce dozrálo a špendlíky patří mezi ně. 
První, podzimní recept s voňavým povidlovým kořením je tady.
Pak už jen zbývají švestky a ostružiny.
Tak s chutí do toho, ať se na blížící podzim trochu naladíme.

Ingredience: koláčová forma 25 cm

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 60 g tmavého třtinového cukru
  • 200 ml mléka
  • 70 g oleje
  • 1 šťastné vajíčko
  • 1 prášek do pečiva
  • na špičku nože povidlového koření
Náplň:
  • 400 g špendlíků (jiné peckovité ovoce)
Drobenka:
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 50 g jemných vloček
  • 40 g tmavého třtinového cukru
  • 40 g másla
  • na špičku nože povidlového koření
Postup:
Koláčovou formu vyložím pečicím papírem a odložím stranou.
Špendlíky vypeckuji, vložím na sítko a propláchnu vodou. V mezičase při míchání těsta z nich okape přebytečná voda.
Vejce, cukr a olej šlehám do pěny. Vajíčko mějte vždy předem vyndané na lince, pokojová teplota prospívá při jeho šlehání. Do pěny přidávám postupně ostatní ingredience a hotovou, hladkou směs naliji do připravené formy. Rovnoměrně pokladu ovocem a zasypu drobenkou. 
Tu jsem si připravila následujícím způsobem👇.
Ve skleněné misce prsty promíchám všechny suroviny. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, snadněji se s ním tak pracuje.
Připravený koláč peču na 180°C po dobu 40-45 minut. Po upeční nechám vychladnout a pak již jen podávám. Lehké zasypání cukrem koláči neuškodí.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                              Vaše Ilča


Použito:
povidlové koření⏩koreniodantonina

Instagram: ilca_s

Komentáře