Ovocný pletenec

Krásné, slunečné dny lákají k posezení v trávě.

  
Baví mě, když můžu tvořit (fotit) venku. Na dnešní servírování jsem si připravila "Ovocný pletenec".


Ingredience: dortová forma o průměru 23 cm
  • 400 g hladké mouky (z toho 200 g na kynutá těsta)
  • 75 g krupicového cukru
  • 90 ml mléka (vlahého)
  • 110 g másla (rozpuštěného, vlahého)
  • 2 vejce
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžička sušeného droždí
  • špetka soli
Náplň:
  • 150 - 200 g oblíbeného džemu (jahody, lesní směs atp.)
  • 100 g bílé čokolády
  • 20 g másla na zjemnění
  • 40-50 g mandlových plátků
Postup:
Všechny suroviny v tomto pořadí vložím do nádoby z pekárny.
Nádobu mějte vždy mimo pekárnu, zabráníte tak nanesení surovin na tepelnou spirálu.
Po vložení všech surovin nastavím program "těsto" (pro hnětení a následné kynutí) cca. 90 minut.
Mezitím si připravím dortovou formu, kterou vyložím pečicím papírem.
Hotové těsto vyklopím na pomoučněný vál a rozválím ho do obdélníkového tvaru 30x20 cm. Pomažu připraveným džemem a od širší strany začínám motat. Snažím se hodně utahovat, aby nám vznikl krásný, vnitřní efekt mramorování. Takto zamotané, rozříznu (podélně) nožem na dvě části a zamotám do pomyslného copánku, rozříznutou částí nahoru. Oba dva konce spojím a vložím do formy.
Čokoládu s máslem rozehřeji nad parou a celý cop s ní poliji, zasypu mandlemi a vložím do vyhřáté trouby. Peču na 180°C 30-45 minut.
Po upečení nechám vychladnout a servíruji.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                          Vaše Ilča
Instagram: ilca_s

Komentáře