Chladná, jemná chuť se na jazyku rozplyne, když se zakousnete do tohoto kousku zmrzliny. A když už si myslíte, že Vás nic jiného nečeká, přijde na řadu intenzivní chuť slaného karamelu.
Díky silikonové formě Silikomart vykouzlíte ve své kuchyni takovéto dokonalé kousky.
Ingredience: 8-10 mini porcí
náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžíce pudrového cukru
- 1 lžička domácí vanilkové esence
- slaný karamel (viz. recept na blogu)
poleva:
- 200 - 250 g hořké čokolády 54% (já použila Callebaut)
- 30 g rostlinného tuku (Omega)
- hrst drcených mandlí
- růžovo - zlatý prach (nemusí být)
Postup:
Samotná příprava je velmi jednoduchá.
Do šlehací nádoby vyklopím zakysanou smetanu, kterou přeliji vychlazenou smetanou a krátce promíchám.
Přisypu pudrový cukr, zakápnu vanilkovou esencí a vše ještě zlehka smíchám dohromady.
Pudrový cukr je běžně k dostání např. v řetězci Kaufland. Je jemnější než klasický moučkový, tím pádem nám nevrže v ústech.
Formu na nanuky naplním smetanovou směsí do poloviny formičky a do středu pomocí lžičky nanesu karamel. Nakonec zaliji až po okraj smetanovou směsí. Uhladím, ukotvím dřívko a nechám do druhého dne v mrazáku.
Následující den si ve skleněné misce nad parou rozehřeji čokoládu s rostlinným tukem. Do rozehřáté čokolády nasypu rozdrcené mandle. Malou část si ponechám stranou na dozdobení.
Takto připravenou polevu přeliji do užší skleničky (pohárku), zhruba na délku nanuku.
Postupně nanuky vyjmu z formy (nemusíte se bát, jde to hladce) a každý ihned namočím do čokolády. Dochází zde k rychlému zatuhnutí polevy, proto s posypem a zdobením nevyčkávejte.
Každý kousek pokládám na tácek, prkénko s pečicím papírem a všechny najednou uložím zpět do mrazáku.
Po 10 minutách vyndám, vyskládám do plastové dózy a nadále uchovávám v chladu pro následnou konzumaci.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
použití:
⏩forma na nanuky giftlab
Komentáře
Okomentovat