Osvěžující nonšalance - Eton mess s jahodami (nedbalý dezert)

Nonšalantní dezert (nedbalý).
Ten název mě děsně baví, skrývá se za ním něco tajného, neupraveného a přitom velmi úžasného.
Ingredience: 4 - 5 skleniček  (dle velikosti)
Sněhové pusinky:
  • 3 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • několik kapek domácí vanilkové esence
Jahody:
  • 150-200 g jahod
  • 1 lžíce medu
  • citrónová šťáva  (dle chuti)
Krém:
  • 500 ml 33% smetany
  • 1 lžíce pudrového cukr
  • několik kapek domácí vanilkové esence
Postup:
Ve skleněné misce vyšlehám bílky do tuha. Postupně do nich přidávám cukr a nakonec vanilkovou esenci. Šlehám do té doby, než mi vznikne krásně hladká a lesklá hmota.
Pomocí sáčku s kulatou špičkou (nebo jinou) tvořím na plech pusinky (kopečky). Nezapomenu si na plech položit pečicí papír. Takto připravený plech vložím do trouby a pusinky suším na 120°C 60 minut.
Připravené jahody rozmačkám vidličkou, zakápnu medem a vanilkovou esencí. Promíchám a nechám stát stranou. Nyní se vrhnu na krém.
Vychlazenou smetanu vyšlehám do tuha, přidám pudrový cukr, esenci a ještě důkladně promíchám.
Připravené skleničky postupně plním pusinkami (třeba i rozlámanými), krémem a jahodami. Takto střídám dle fantazie až do naplnění.
Horní část dozdobím konečnou pusinkou, vložím do lednice na 2 hodiny a pak už jen náš "nedbalý dezert" servíruji.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                Vaše Ilča

Poznámka:
V dezertu na obrázku jsou použity nezdařilé makronky. Takže pokud i u Vás doma někde leží takové zbytky, neváhejte a klidně je použijte.

Instagram: ilca_s





Komentáře

  1. Recept je úžasný, vyzkoušela jsem tento dezert a chutná skvěle 😋, zkoušela jsem udělat i makronky ale nic moc😕, mohla bych poprosit o nějaký recept na ně?

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den Verunko,tak to mě moc těší,že chutnal🙏.Makronky jsou mršky a boj na dlouhou trať i mě se nepovedou neboj😂🙈.Jedna cukrářka (makronářka),řekla,že jjch musela upéct 5000 ks🙃,aby byly všechny TOP.Jinak svůj vlastní recept nemám,peču podle Míši Landové (menší dávka) nebo podle Helenky Flégrové.Pokud máš instagram určitě najdeš u nich👍.Nebo pohledám a odešlu odkaz...jsi na IG?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za odpověď, účty jsem našla takže recepty zkusím a uvidíme, doufám, že se povedou 😊

      Vymazat

Okomentovat