Květinové sušenky

Viola hybrida zdobí naše zahrady, skalky a trávníky.
Letos jsem si pořídila odrůdu s většími květy s vidinou pečení letních sušenek, koláčů atp.
Sice jsem jí musela celou ostříhat, za což se jí moc omlouvám, ale ona mi to jistě odpustí a určitě bude dále bujně růst. 
Pro mě je dnešní výsledek "the best".

Ingredience: cca. 30 ks
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžička domácího vanilkového cukru
  • pár kapek panenského oliv.oleje Azada (příchuť pomeranč)
  • čerstvé květy Violek (popř. jiné čerstvé, sušené atp.)
Postup:
Na vál proseji mouku, cukr a samozřejmě i ten vanilkový, jelikož jsou v něm kousky lusku, ale za to se nám odmění vůní a drobnými (pidi) semínky.
Následně přidám ostatní ingredience a zpracuji v hladké těsto. Hotové zabalím do fólie a vložím na dvě hodiny do lednice.
Mezitím si připravím vykrajovátko, pokud nemáte zrovna kulaté, použijte skleničku, plech s pečicím papírem, potravinářskou fólii, váleček a v neposlední řadě omyté a čerstvě utržené květy Violek.
Odpočinuté těsto rozválím na pomoučněném vále a vykrajovátkem tvořím kolečka, do kterých dle fantazie rozložím dané květy. Přes celý povrch položím fólii a pomocí válečku "zažehlím". Mírným zatlačením se květy lehce vmáčknou do těsta a udrží se na svém místě. 
Fólii opatrně odstraním a znovu formičkou vykrojím. Stane se totiž to, že se nám vše trochu rozplácne a potřebuje to menší úpravu.
Sušenky pokládám jednu vedle druhé na plech s pečicím papírem a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 170°C 10 min. 
Po upečení nechám vychladnout a uložím do krabičky, pokud tedy zbydou.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                               Vaše Ilča


Instagram: ilca_s

Komentáře