Vláčné, nadupané kokosem, připomínající rafaelo kuličky, tak na to se můžete těšit.
Takže pokud kokos milujete pusťte se do příprav, pokud ne, tak to vůbec nezkoušejte. 😀
- 400 g čerstvých jahod
- 350 g strouhaného kokosu
- 80 g krupicového cukru
- 1 plechovka kondenzovaného mléka (salka)
- 20 g liofilizovaných jahod
- 4 vejce
- 250 g mascarpone
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Ve větší skleněné míse smíchám kokos s kondenzovaným mlékem. Tím mi vznikne lehce tuhá směs, kterou rozdělím na dvě stejné části .
Do jedné z nich nasypu rozmixované, liofilizované jahody a celé znovu promíchám, tím se nám směs lehce obarví. Obě misky nechám stát stranou a vrhnu se na další část.
V robotu nebo pomocí ručního šlehače vyšlehám vajíčka s cukrem do hladké pěny. Následně přidám mascarpone, citrónovou šťávu a ještě promíchám, nelekejte se řidší konzistence.
Nyní tuto směs potřebuji spojit s kokosovou směsí, kterou již máme připravenou.
A to následovně...
Do obarvené kokosové směsi přiliji polovinu směsi z vajíček a promíchám. Zamíchané rovnou rozetřu do připravené formy s pečicím papírem. Já odlévám od oka, ale pokud si netroufnete, tak odměřte.
Do zbývající vaječné směsi vyklopím druhou kokosovou směs, nebo obráceně. Opět promíchám a následně nanesu na první vrstvu ve formě.
Jahody opláchnu, zbavím zeleně a podélně rozpůlím. Takto připravené jahody vyskládám rovnoměrně (pravidelně) vedle sebe, aby jsme pak mohli krájet malé čtverce.
Vložím do vyhřáté trouby a peču 45 minut na 170°C.
Nemusíte nijak hlídat, kokos začíná hnědnout až ke konci daného času. Pak už jen stačí test pomocí špejle zda již máme upečeno.
Dobrou chuť a krásný den🖤.
Vaše Ilča
poznámka:
⏩liofilizované jahody se lehce vypečou, resp. barva, pokud by jste chtěli dosáhnou většího kontrastu použije barvivo
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat