Celozrnné rohlíky

                                                               
Nastal den, že by ani psa nevyhnal, pak zjistíte, že došlo pečivo a nechuť vylézat z domu se hlásí...také se Vám to někdy stalo?
Pokud ano, mám pro Vás řešení, upečte si domácí rohlíky. Pak už jen stačí najít v lednici nějakou tu
šunku, sýr, marmeládu a je vystaráno, hlady neumřete a do dalšího dne vydržíte.

Ingredience: 8 rohlíků                                                              
  • 300 g pšeničné celozrnné mouky (jemně mleté)
  • 350 ml vody (pokojové teploty)
  • 2 lžičky sušeného droždí 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plnější lžička soli 
  • vejce na potření
  • sezamová semínka na posyp
Postup:
Do připravené nádoby z pekárny postupně vkládám všechny ingredience v tomto pořadí.
Nastavím program těsto (dle druhu pekárny) cca. 1 hodina 30 min a spustím.
V daný čas se těsto zpracuje a nakyne.
Pokud použijete robota, vložte metlu na hnětení, zamíchejte a dejte těsto i s nádobou kynout na odlehlé místo. Utěrka na přikrytí by se mohla hodit.
Vykynuté těsto přesunu na vál, lehce prohnětu, aby vyšly všechny bubliny a rozdělím na dvě stejné části (bochánky). Každý bochánek rozdělím na čtyři díly. Tím mi vznikne 8 přibližně stejných kousků. Pokud by jste chtěli rohlíky dohnat k dokonalosti, odvažte si pomocí váhy každý kousek zvlášť. Tím dosáhnete totožně stejných rohlíků.
Každý díl rozválím do pomyslného trojúhelníku (hrušky) a od širší strany smotávám až ke špičce. Rohlíky vyskládám na plech s pečicím papírem, potřu vajíčkem, posypu semínky a vložím do vyhřáté trouby.
Peču 10-15 minut na 200°C. 
Dobrou chuť a krásný den🖤.
                                                        Vaše Ilča

Instagram: ilca_s

Komentáře