Příroda nám nabízí krásné, jedlé produkty, mezi které patří i bezinky.
Letos mě zlákala "Panna cotta", která mě nesmírně baví svojí tvárností a chutí, která se pak rozplývá na jazyku.
Ingredience: 4 porce- 500 ml smetany (33%)
- 2 bezové květy
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžička domácího vanilkového extraktu
- 5 plátků želatiny
- kešu oříšky, ovoce na ozdobu
bezinkový cukr:
- 50 g krupicového cukru
- 1 menší bezový květ
Vše společně rozmixuji.
Postup:
Smetanu naliji do misky a omyté bezové květy v ní nechám 2 hodiny namočené.
Po dvou hodinách smetanu sliji přes sítko do kastrůlku, přidám moučkový cukr, med a zahřívám.
Plátkovou želatinu vložím do hlubšího talíře a lehce zaliji vodou, po chvilce sama nabobtná.
Mezitím smetana začíná probublávat a to je moment, kdy na řadu přijde vanilkový extrakt. Vše promíchám a jako poslední vložím želatinu. Tu jen lehce vymačkám v ruce, aby se zbavila přebytečné vody.
Ještě na mírném plameni prohřeji a odstavím z tepla. Po pár vteřinách naliji do předem připravených mističek. Pokud budete panna cottu po zatuhnutí vyklápět, tak mističky vytřete olejem, pro snadné vyklopení.
Vložím do lednice a nechám ztuhnout do druhého dne. Následující den ozdobím bezinkovým cukrem, ovocem a kešu oříšky.
Dobrou chuť a krásný den🖤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat