Kombinace máku, vyšlehaného mascarpone a osvěžujících chuť citrónů, tak to je přesně to, co tento chlebíček obsahuje.
- 400 g polohrubé mouky
- 180 g krupicového cukru
- 350 ml mléka
- 150 ml oleje
- 80 g mletého máku
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 250 g mascarpone
- lemon curd
Postup:
Vejce s cukrem vyšlehám do krásně nadýchané pěny a postupně přidávám ostatní ingredience. Vše důkladně promíchám a vložím do vyhřáté trouby.
Peču na 180 °C 45 minut. Po uplynutí doby pomocí špejle vyzkouším, zda je již těsto hotové. Pokud se již na ní nelepí, máme hotovo, pokud ano, ponechte ještě pár minut v troubě.
Nyní přijde na řadu lemon curd, který najdete zde na blogu (přísady na pečení). Můžete si ho připravit den předem a pak již jen požadované množství použít.
V misce vyšlehám mascarpone a 3/4 množství lemon curdu do něj pomalu a zlehka přimíchám. Nijak nepřislazuji, vše je vyladěné. Hotovou směs nanesu na chlebíček a zbytkem samotného curdu dozdobím. Celou vrchní část posypu mákem a takto připravené vložím do lednice zatuhnout. Pak již jen podávám.
Dobrou chuť a krásný den🖤.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat