Kdyby mi někdo před pár týdny (měsíci) řekl, že si budu doma zakládat vlastní kvásek, nikdy bych mu nevěřila.
Okolnosti v této době mě (nás) donutily k něčemu co by jsme třeba ani nikdy nevyzkoušeli.
Pro mě samotnou je to nová zkušenost a jsem nesmírně ráda, že tento kvasný proces jsem pochopila a funguje i na mé lince.
Momentálně sleduji okem svým tu nabývající hmotu a přemýšlím co s ní udělám až dovrší okraje...nejspíš uberu😀.
fáze č.1
Vše důkladně promíchám, zakryji fólií, do které jsem udělala pár malých dírek a nechám do druhého dne stát na lince.
fáze č. 2
Tímto množstvím přikrmím. Důkladně promíchám a opět zakryté nechám do druhého dne na lince nebo již v lednici.
fáze č. 3
Do větší sklenice o objemu 750-800 ml přesunu vzešlý kvásek a množství mouky a vody do něj přimíchám.
Zakryji fólií a nechám opět odpočívat do druhého dne.
Pokud by se Vám stalo, že je : " Hrnečku dost" a kvásek už vylézá ze sklenice, část odeberte do nějaké menší.
Následující den je kvásek připravený k dalšímu použití. Jak ho využijete je čistě jenom na Vás.
Tentokrát nebudu přát ˇ"dobrou chuť", ale "hrnečku vař".
Krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Okolnosti v této době mě (nás) donutily k něčemu co by jsme třeba ani nikdy nevyzkoušeli.
Pro mě samotnou je to nová zkušenost a jsem nesmírně ráda, že tento kvasný proces jsem pochopila a funguje i na mé lince.
Momentálně sleduji okem svým tu nabývající hmotu a přemýšlím co s ní udělám až dovrší okraje...nejspíš uberu😀.
Ingredience:
- skleněná nádoba o objemu 400 ml
- potravinová fólie
- žitná mouka celozrnná jemná
- voda
fáze č.1
jemná struktura bez aktivity |
- 100 g žitné mouky
- 90 ml vody (pokojové teploty)
Vše důkladně promíchám, zakryji fólií, do které jsem udělala pár malých dírek a nechám do druhého dne stát na lince.
fáze č. 2
Tímto množstvím přikrmím. Důkladně promíchám a opět zakryté nechám do druhého dne na lince nebo již v lednici.
fáze č. 3
- 200 g žitné mouky
- 200 ml vody (pokojové teploty)
Do větší sklenice o objemu 750-800 ml přesunu vzešlý kvásek a množství mouky a vody do něj přimíchám.
Zakryji fólií a nechám opět odpočívat do druhého dne.
Pokud by se Vám stalo, že je : " Hrnečku dost" a kvásek už vylézá ze sklenice, část odeberte do nějaké menší.
Následující den je kvásek připravený k dalšímu použití. Jak ho využijete je čistě jenom na Vás.
Tentokrát nebudu přát ˇ"dobrou chuť", ale "hrnečku vař".
Krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat