Velikonoce jsou svátky jara...
" Úspěch dne je v jeho ránu, úspěch roku je v jeho jaru ".
Čínské přísloví
Ingredience:
- 250 ml vlažného mléka
- 1/2 lžičky soli
- 4 rovné lžíce krupicového cukru
- 1 rozšlehané vejce + na pomazání
- 50 g másla (vlahého)
- 400 g hladké mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1/4 lžičky kardamonu
- 1 lžička citrónové kůry (může být i pomerančová)
- 40 g nasekaných mandlí + na posypání
Postup:
Všechny ingredience v tomto pořadí postupně vložím do nádoby z pekárny. Nádobu mám vždy mimo pekárnu, z důvodu zanesení surovin na tepelnou spirálu.Takto připravené vložím zpět a nastavím program těsto cca. 1 hodinu 30 minut. Délka programu se může lišit druhem pekárny.
V době, kdy nám pekárna pracuje, připravím plech s pečicím papírem, rozšlehám vajíčko a rozehřeji troubu na 180 °C.
Hotové těsto vyklopím na lehce pomoučněný vál, nakrájím ho na přibližně stejné kousky a každý z nich ještě rozdělím na dvě části. Ty pak zamotám do spirály (viz. obrázek), kterou následně svinu do šneka. Šneky (bochánky) přenesu na plech, pomažu rozšlehaným vajíčkem, zasypu mandlemi a vložím do trouby.
Prvních 10 minut nechám stejnou teplotu, pak snížím na 170°C.
Peču dozlatova.
Hotové nechám vychladnout na mřížce a bochánky můžeme podávat.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat