Nepečený pudinkový dezert

Než začneme, chci Vám jen říct, že tento dezert se hodí pro větší rodinné sešlosti, oslavy atp...
Plech je opravdu naplněný od okraje k okraji a výška dezertu je 4 - 4,5 cm
Pokud se Vám zdá, že je postup složitý, nemusíte se ničeho bát.
Všechny ingredience si nachystejte pěkně pod ruku a pak to jde samo.
Výsledek stojí určitě za to.

Ingredience: plech o rozměrech 35x35 cm


  • 4 - 5 balení BEBE sušenek (klasické)
  • 1 1/5 l mléka
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g 70-74% čokolády
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 čokoládové pudinky
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 4 lžíce Gustinu (popř. bramborového škrobu)
  • 250 g másla (pokojové teploty)
  • 1 sklenička višňového džemu (popř. ostružinového)
  • rum


horní vrstva:

  • 2 šlehačky 33%
  • 2 stužovače 
  • 2 zakysané smetany
  • 1 lžíce domácího vanilkového cukru
  • kakao, skořice

Postup:

Nejprve si uvaříme pudinky, aby nám během procesu stačily vychladnout.
Mléko rozdělím na dvě stejné části 0,75 ml.
První část naliji do kastrůlku s polovinou cukru (3 lžíce) a pomalu zahřívám. Malou část z kastrůlku  odliji a rozmíchám v ní vanilkové pudinky s gustinem, který jsem také rozdělila (2 lžíce). Opět smíchám dohromady a přivedu k varu. Hned poté ještě do teplého zamíchám bílou čokoládu, kterou jsem si předem nasekala na menší kousky a míchám do úplného rozpuštění. Kastrůlek dám stranou a stejný proces opakuji s čokoládovým pudinkem a tmavou čokoládou.
Mezitím co pudinky chladnou, ušlehám šlehačky spolu s vanilkovým cukrem a ztužovači.
Zašlehám zakysané smetany a horní krém mám hotový.
Opět se vrátíme k pudinkům. Do každého zašlehám 125 g másla, tím nám vzniknou krásně hladké krémy.
Teď přijdou na řadu sušenky.
Plech vyložím pečicím papírem a po celé ploše skládám jednu vedle druhé. Tento základ pokapu rumem. Na tuto první vrstvu rozetřu vanilkový krém. Trošku budou sušenky jezdit, ale Vy to určitě zvládnete.
Višňový džem rozmíchám se třemi lžícemi rumu a do této směsi začínám namáčet sušenky pro další vrstvu. Namočenou sušenku skládám jednu vedle druhé na vanilkový krém, ale POZOR: namočenou stranou dolů.
Na tuto vrstvu sušenek rozetřu zbytek džemu a přiklopím dalšími sušenkami, které opět pokapu rumem a následně rozetřu čokoládový krém.
Pokryji poslední vrstvou sušenek a opět pokapu rumem. Jako poslední rozetřu šlehačkovo-zakysankový krém.
Pomocí vidličky vytvořím vlnky po celé ploše a takto celé zasypu směsí kakaa a skořice.
Vložím do lednice a nechám do druhého dne uležet.
Chutě se krásně propojí a vrstvou ostřejšího džemu se vyváží.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                         Vaše Ilča




Instagram: ilca_s







Komentáře