Mangový krém

Nemáte moc času a chcete hostům připravit něco dobrého?
Nezapomeňte si koupit mango a můžete začít....místo v žaludku se na něj určitě najde.
Čerstvě krémová chuť ovoce a jemná struktura všechny mile potěší.

Ingredience:


  • 1 zralé mango
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky pudrového cukru (popř. moučkového)
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • na špičku nože kardamonu
  • 200 ml smetany 33%
  • lyofilizované ovoce na ozdobu

Postup:

Okrájené a pecky zbavené mango nakrájím na menší kousky a vložím do food processoru (mixéru).
Na nejvyšší otáčky mango rozmixuji na jemné pyré.
Následně přidám zakysanou smetanu, cukr, citrón, koření a vše znovu důkladně promíchám. Pokud by se Vám zdálo pyré málo sladké stačí přidat cukr.
Takto připravené naliji do připravených skleniček, pohárků a vložím na dvě hodiny do lednice.
Vychlazenou smetanu ušlehám do tuha a pomocí plnícího sáčku s ozdobnou špičkou nastříkám na vychlazené pyré. Ozdobím ovocem, mátou a podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                 Vaše Ilča



poznámka:
Pudrový cukr je jemnější než moučkový, v takto v jemných krémech atp. nám nevrže mezi zuby.
Běžně k sehnání v řetězci např. Kaufland

Instagram: ilca_s

















Komentáře