Ricottový koláč


"Rozdělte koláč tak, aby si každý myslel, že z něho dostal největší krajíc."

Ingredience: koláčová forma 30 cm


  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 g ricotty
  • 175 g měkkého tvarohu
  • 140 g třtinového cukru
  • 3 šťastná vajíčka
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička čerstvé citrónové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 5 šťavnatých hrušek

Postup:

Omyté hrušky nakrájím na čtvrtiny a zbavím je jadřinců. Od špičky hrušky provedu podélné řezy pro snadné rozložení.
Koláčovou formu vyložím pečicím papírem a troubu rozehřeji na 180°C.
V misce vyšlehám vajíčka s cukrem, přidám tvaroh, ricottu a nakonec postupně přidám ostatní suroviny. Důkladně promíchám a naliji do formy.
Hrušky rovnoměrně rozložím na těsto, vložím do vyhřáté trouby a peču dozlatova. Pomocí špejle se ujistím zda již je koláč hotov.
Hrušky lze také nahradit jablky nebo v sezóně rebarborou.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                               Vaše Ilča





Instagram: ilca_s



Komentáře