Jedna z věcí, která k létu patří je grilování.
Pokaždé, když nám tato sezóna začíná a scházíme se s přáteli, tak neváhám a servíruji tento chléb. Je to taková naše tradice.
Pravdou, ale je, že ho peču celoročně a to i v případech, kdy se mi nechce do obchodu jen kvůli čerstvému pečivu. Kupuji podmáslí do rezervy a kdykoliv ho pak mohu upéct. Podmáslí chlebu dodá vláčnost a jestli máte obavy, že je z něj cítit, tak nejsou na místě.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Pokaždé, když nám tato sezóna začíná a scházíme se s přáteli, tak neváhám a servíruji tento chléb. Je to taková naše tradice.
Pravdou, ale je, že ho peču celoročně a to i v případech, kdy se mi nechce do obchodu jen kvůli čerstvému pečivu. Kupuji podmáslí do rezervy a kdykoliv ho pak mohu upéct. Podmáslí chlebu dodá vláčnost a jestli máte obavy, že je z něj cítit, tak nejsou na místě.
Ingredience:
- 250 ml podmáslí (pokojové teploty)
- 50 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 syrový brambor (okrájený, jemně nastrouhaný)
- 120 g žitné mouky
- 310 g hladké mouky
- 1 lžička chlebového koření (popř. drceného kmínu)
- 1 1/2 lžičky sušeného droždí
Postup:
Všechny ingredience v tomto pořadí postupně vkládám do nádoby, kterou mám vždy mimo pekárnu z důvodu zanesení surovin na tepelnou spirálu. Takto připravené vložím zpět a nastavím program na pečení chleba. Většinou je to program klasik pro pečení bílého pšeničného chleba nebo žitného tmavého atp...lze nastavit velikost bochníku a tvrdost kůrky. V tomto případě volím velikost 1000 g a tmavou kůrku. Doba míchání, kynutí a následné pečení se pohybuje cca. 3 hodiny. V tom případě je nutné s tím počítat dopředu.Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat