Na tomto koláči jsem mákem opravdu nešetřila, je jím úplně nadupaný.
Ingredience: forma na koláč 25 cm
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g krupicového cukru
- 150 g másla (pokojové teploty)
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- hrst nasekaných mandlí (popř.mandlové plátky)
- 200 g mletého máku
- 100 g krupicového cukru
- 100 g dětských piškotů (rozmixovat popř.rozdrtit válečkem)
- 500 ml mléka
- 50 ml rumu
- 1 lžička skořice
- 1 vejce
Postup:
Nejdříve si připravím makovou směs (náplň).
Do středního hrnce nasypu, mák, cukr, rozdrcené piškoty, naliji mléko s rumem a nakonec přidám skořici a vejce. Na mírném plameni prohřeji, až směs začne bublat, odstavím a nechám stranou.
Nyní se vrhnu na těsto.
Nyní se vrhnu na těsto.
Ve skleněné misce rukou smíchám všechny ingredience. Vzniklé těsto rozdělím na dvě části, 2/3 použiji na dno formy a zbytek těsta následně na vrchní část. Do kterého ještě přidám nasekané mandle.
Kulatou formu vyložím pečicím papírem a větší část těsta na dno pomocí prsty namačkám rovnoměrně po celé ploše. Naliji makovou náplň, zarovnám a zbytek těsta (to s mandlemi) natrhám na malé kousky po celém povrchu. Určitě Vás napadlo struhadlo, mě také, ale těsto je lepivé a strouhat nejde.
Na druhou stranu takto natrhané to má svůj zvláštní efekt.
Vložím do trouby a peču na 170°C cca. 45 minut.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat