" Jídlo dělá den."
Josef Langer
...a co teprve guláš, kterým snad žádný chlap nepohrdne a hlavní je, že dostatečně zasytí, protože jak víme, chlapi jsou nenažranci 😀.
Ingredience:
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 650 g hovězí kližky
- 2 střední cibule
- 3 bobkové listy
- 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 600 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladké papriky nebo kombinace 1+1 s gulášovým kořením
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
Omyté hovězí maso nakrájím na větší kostky, které hned osolím, opepřím a spolu s česnekem rukou důkladně promíchám.Oloupanou cibuli nakrájím nadrobno.
Máslo se sádlem rozehřeji na pánvi, na kterou následně nasypu a osmahnu cibuli do krásně zlatavé až hnědé barvy.
Kousky masa nechám na cibulce zatáhnou a spolu se vším co mám v pánvičce přenesu do nádoby z pomalého hrnce. Podliji vývarem, přidám bobkový list, protlak, zakryji víkem a nastavím střední stupeň na 6 hodin. Já nechala zapnuté přes noc.
Hned ráno jsem přelila do klasického hrnce, zahustila a dochutila. Zahustit můžete i v nádobě, pokud stihnete časově aspoň 1/2 hodiny do konce programu. K zahuštění používám hotovou jíšku nebo klasicky si rozdělám vodu s hladkou moukou (cca. 100 ml vody + 2 lžíce hladké mouky).
Guláš je hotový a pokud nepodáváte s chlebem nebo těstovinou zadělejte si houskové knedlíky. Recept naleznete zde viz. Pečivo a přílohy z domácí pekárny.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat