" Jídlo je energie, proto musíme jíst víc toho, co je přírodní. "
Ralph Smart
Datle → 70% sacharidů
Takto připravené naliji do formy s pečicím papírem.
Ve skleněné misce rozmíchám mascarpone s mlékem a pomocí lžičky kladu na nalité těsto malé hromádky.
Stejným způsobem můžete použít tvaroh. Z vlastní zkušenosti, ale vím, že je mascarpone jemnější a lahodnější. Takto vložím do vyhřáté trouby a peču na 180°C 45 minut. Po uplynutí doby pomocí špejle vyzkouším zda je již moučník hotov. Pokud se těsto lepí na špejli, tak v troubě ještě ponechám dalších pár minut.
Po upečení nechám vychladnout a pak podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Ralph Smart
Datle → 70% sacharidů
Ingredience: kulatá forma 24 cm, pečicí papír
- 350 g hladké mouky
- 180 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 šťastná vajíčka
- 200 ml oleje
- 100 g vlašských ořechů (rozdrcených)
- 60 g datlí (nakrájené na menší kousky)
- 200 g mascarpone (tvarohu)
- 2 lžíce mléka
Postup:
Vejce s cukrem šlehám do pěny, pomalým pramínkem přilévám olej a do této hladké směsi postupně přidám mouku s práškem do pečiva, vlašské ořechy a jako poslední lehce vmíchám datle.Takto připravené naliji do formy s pečicím papírem.
Ve skleněné misce rozmíchám mascarpone s mlékem a pomocí lžičky kladu na nalité těsto malé hromádky.
Stejným způsobem můžete použít tvaroh. Z vlastní zkušenosti, ale vím, že je mascarpone jemnější a lahodnější. Takto vložím do vyhřáté trouby a peču na 180°C 45 minut. Po uplynutí doby pomocí špejle vyzkouším zda je již moučník hotov. Pokud se těsto lepí na špejli, tak v troubě ještě ponechám dalších pár minut.
Po upečení nechám vychladnout a pak podávám.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat