Ořechový moučník s datlemi a mascarpone

" Jídlo je energie, proto musíme jíst víc toho, co je přírodní. "
                                                                      Ralph Smart
Datle → 70% sacharidů


Ingredience: kulatá forma 24 cm, pečicí papír

  • 350 g hladké mouky
  • 180 g krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 šťastná vajíčka
  • 200 ml oleje
  • 100 g vlašských ořechů (rozdrcených)
  • 60 g datlí (nakrájené na menší kousky)
náplň:
    • 200 g mascarpone (tvarohu)
    • 2 lžíce mléka 

    Postup:

    Vejce s cukrem šlehám do pěny, pomalým pramínkem přilévám olej a do této hladké směsi postupně přidám mouku s práškem do pečiva, vlašské ořechy a jako poslední lehce vmíchám datle.
    Takto připravené naliji do formy s pečicím papírem.
    Ve skleněné misce rozmíchám mascarpone s mlékem a pomocí lžičky kladu na nalité těsto malé hromádky.
    Stejným způsobem můžete použít tvaroh. Z vlastní zkušenosti, ale vím, že je mascarpone jemnější a lahodnější. Takto vložím do vyhřáté trouby a peču na 180°C 45 minut. Po uplynutí doby pomocí špejle vyzkouším zda je již moučník hotov. Pokud se těsto lepí na špejli, tak v troubě ještě ponechám dalších pár minut.
    Po upečení nechám vychladnout a pak podávám.
    Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                 Vaše Ilča

    Instagram: ilca_s





    Komentáře