Pomalý hrnec
Oblíbený pomocník v mé kuchyni.Nejdřív jsem se s ním seznamovala, váhala v jeho použití a teď na něj nedám dopustit.
Přesvědčila jsem se o tom, že se v něm chutě pomalu uvolňují, propojují a konečný výsledek je chuťově mnohem jiný než při klasickém vaření nebo pečení. Překvapivý výsledek u mě měla svíčková, prostě TOP.
Dnes si, ale uvaříme zeleninový vývar pro další použití.
Možná si řeknete vývar, základní věc, ale pro mě je důležitý třeba do krémových polévek a bujón jej prostě nenahradí.
Další výhodou je, že hrnec zapnete a následujících xxx hodin se nemusíte o nic starat a věnujete se jiným činnostem.
Ingredience:
- 1 střední cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 řapíky celeru
- 2 kousky celeru
- 1 rajče
- 2 snítky plocholisté petržele
- 1 litr vody
- lžička soli
- 4 kuličky nového koření
Postup:
Cibuli oloupu, mrkev, celer a petržel očistím, řapík rozkrojím a s plocholistou petrželí důkladně omyji. Vložím do hrnce a jako poslední přidám omyté a rozkrojené rajče spolu s pepřem a solí. To celé podliji studenou vodou. Přiklopím víkem a nastavím program na nižší teplotu s časem 4 hodiny.Po celou dobu nastavení se nemusíte o nic starat...nepodlévat, nemíchat.
Po uplynutí doby je vývar připraven k dalšímu použití ve Vašich receptech nebo k uskladnění do mrazáku, lednice atp.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Komentáře
Okomentovat