Zeleninový vývar

Pomalý hrnec 

Oblíbený pomocník v mé kuchyni.
Nejdřív jsem se s ním seznamovala, váhala v jeho použití a teď na něj nedám dopustit.
Přesvědčila jsem se o tom, že se v něm chutě pomalu uvolňují, propojují a konečný výsledek je chuťově mnohem jiný než při klasickém vaření nebo pečení. Překvapivý výsledek u mě měla svíčková, prostě TOP.
Dnes si, ale uvaříme zeleninový vývar pro další použití.
Možná si řeknete vývar, základní věc, ale pro mě je důležitý třeba do krémových polévek a bujón jej prostě nenahradí.
Další výhodou je, že hrnec zapnete a následujících xxx hodin se nemusíte o nic starat a věnujete se jiným činnostem.

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 řapíky celeru
  • 2 kousky celeru
  • 1 rajče
  • 2 snítky plocholisté petržele 
  • 1 litr vody
  • lžička soli
  • 4 kuličky nového koření

Postup:

Cibuli oloupu, mrkev, celer a petržel očistím, řapík rozkrojím a s plocholistou petrželí důkladně omyji. Vložím do hrnce a jako poslední přidám omyté a rozkrojené rajče spolu s pepřem a solí. To celé podliji studenou vodou. Přiklopím víkem a nastavím program na nižší teplotu s časem 4 hodiny.
Po celou dobu nastavení se nemusíte o nic starat...nepodlévat, nemíchat.
Po uplynutí doby je vývar připraven k dalšímu použití ve Vašich receptech nebo k uskladnění do mrazáku, lednice atp.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                          Vaše Ilča




Instagram: ilca_s



Komentáře