Mini dezert


Chtěla jsem udělat něco rychlého a pro mlsné jazýčky uspokojivého.
Mini dezerty miluji ze všeho nejraději, jak už jste si jistě všimli, proto jsem je opět zvolila a dokonce  jsem použila skleničky na zavařování, myslím, že jim to na kráse neubralo.

Ingredience: 6 skleniček

  • 30 ks sušenek Lotus (rozdrtit)
  • 1 créme fraiche
  • 1 šlehačka
  • špetka mleté vanilky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 150 g ovoce + na ozdobu
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 plátek želatiny

Postup:

Sušenky rozdrtím pomocí válečku nebo v blendru (mixéru).
Šlehačku naliji do robotu a vyšlehám do tuha, snížím otáčky a postupně přidávám créme fraiche, moučkový cukr a vanilku.
Vzniklý hladký krém vložím do lednice a nechám vychladit.
Mezitím jsem si do rendlíku dala omyté ovoce, cukr a na mírném plameni prohřála.
Vedle v mističce si namočím plátek želatiny ve lžíci vody, po změknutí přidám ke směsi a znovu prohřeji.
Takto vše připravené skládám do skleniček...vrstva sušenek, vrstva krému, ovoce atd...až po okraj.
Ozdobím zbytkem ovocem a už jen popřeji..
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                                              Vaše Ilča



Instagram: ilca_s


Komentáře