Chtěla jsem udělat něco rychlého a pro mlsné jazýčky uspokojivého.
Mini dezerty miluji ze všeho nejraději, jak už jste si jistě všimli, proto jsem je opět zvolila a dokonce jsem použila skleničky na zavařování, myslím, že jim to na kráse neubralo.
Ingredience: 6 skleniček
- 30 ks sušenek Lotus (rozdrtit)
- 1 créme fraiche
- 1 šlehačka
- špetka mleté vanilky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 150 g ovoce + na ozdobu
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 plátek želatiny
Postup:
Sušenky rozdrtím pomocí válečku nebo v blendru (mixéru).Šlehačku naliji do robotu a vyšlehám do tuha, snížím otáčky a postupně přidávám créme fraiche, moučkový cukr a vanilku.
Vzniklý hladký krém vložím do lednice a nechám vychladit.
Mezitím jsem si do rendlíku dala omyté ovoce, cukr a na mírném plameni prohřála.
Vedle v mističce si namočím plátek želatiny ve lžíci vody, po změknutí přidám ke směsi a znovu prohřeji.
Takto vše připravené skládám do skleniček...vrstva sušenek, vrstva krému, ovoce atd...až po okraj.
Ozdobím zbytkem ovocem a už jen popřeji..
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat