Lahodný tvarohový moučník

Moučník plný tvarohu, doplněný polevou, která chutná jako "Lipánek".
Co víc si přát...

Ingredience: plech 30 x 30 cm

  • 2 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky domácího vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka (pokojové teploty)
  • 2 lžíce kakaa
náplň:
  • 1/2 litru mléka (necelý)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 tvarohy (kostky)
  • rum (dle chuti)
  • 1 máslo (pokojové teploty)
poleva:
  • 2 zakysané smetany
  • 100 g čokolády na vaření

Postup: 

Nejdříve si vymažu plech rozehřátým máslem a vysypu hrubou moukou. Troubu předehřeji na 180°C.
Všechny ingredience na těsto smíchám dohromady. Nejdříve začnu vejci s cukrem, olejem a následují ostatní suroviny. Šlehám do nadýchané hmoty, kterou naliji na plech a dám péct do vyhřáté trouby.
V momentě, kdy začíná těsto zlátnou, pomocí špejle hlídám zda již je hotové.
Upečené těsto vyndám z trouby a vrhnu se na náplň.
Z mléka, cukru a pudinků uvařím hustou směs, kterou nechám stát na lince do té doby, než bude mít pokojovou teplotu. Poté vmíchám máslo, které jsem si nakrájela na menší kousky. Snažím se ho vkládat mezi metly, nechvátám, vznikne mi tak krásně hladký krém. Ten pak přidám do mísy, kde už mám tvaroh s rumem. Spolu vše pečlivě promíchám a natřu na vychladlé těsto.
Nad párou rozehřeji čokoládu a hned teplou přidám do skleněné misky, kde již mám připravené  smetany. Vše důkladně promíchám.
Pak již jen stačí rozetřít na tvarohovou vrstvu a moučník je hotov. Pomocí vidličky vytvořím vlnky a vložím do lednice, kde krásně ztuhne, pokud se tedy do něj nepustíte hned... je to totiž lahoda.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                           Vaše Ilča





Instagram: ilca_s

Komentáře