Chcete se zahřát v mrazivém dni, po dlouhé a chladné procházce?
Doporučuji teplý, lahodný nápoj, který jsem měla možnost ochutnat v jedné restauraci.
Pokud by jste chtěli malinko přitvrdit, přidejte (nalijte) si do něho kapku rumu nebo brandy, to se pak zaručeně Vaše tělo prohřeje rychlostí blesku.
Z omytého citrónu a limetky nastrouhám kůru, ale dejte pozor ať nestrouháte i dužinu, nápoj by vám mohl zhořknout, přidám do hrnce, promíchám a začnu pomalu prohřívat.
Šťávu z obou citrusů prolisuji v odšťavňovači a naliji do kastrůlku. Já použila šťávu z celého citrónu a z půlky limetky. Záleží na vás, jak dochutíte.
Nezapomeňte na zázvor, skořici a badyán. Takto celé prohřívám 15-20 minut.
Ještě horké nalévám do skleniček, ozdobím a už si jen vychutnávám v teple domova.
Krásný den ❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Doporučuji teplý, lahodný nápoj, který jsem měla možnost ochutnat v jedné restauraci.
Pokud by jste chtěli malinko přitvrdit, přidejte (nalijte) si do něho kapku rumu nebo brandy, to se pak zaručeně Vaše tělo prohřeje rychlostí blesku.
Ingredience:
- 1 l hruškového džusu
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 cm zázvoru (oloupat a nakrájet na kolečka)
- 1 limetka (kůra + šťáva)
- 1 citrón (kůra + šťáva)
- 1 celá skořice + na ozdobu
- 1 badyán + na ozdobu
Postup:
Do většího kastrůlku naliji celý džus a přidám cukr.Z omytého citrónu a limetky nastrouhám kůru, ale dejte pozor ať nestrouháte i dužinu, nápoj by vám mohl zhořknout, přidám do hrnce, promíchám a začnu pomalu prohřívat.
Šťávu z obou citrusů prolisuji v odšťavňovači a naliji do kastrůlku. Já použila šťávu z celého citrónu a z půlky limetky. Záleží na vás, jak dochutíte.
Nezapomeňte na zázvor, skořici a badyán. Takto celé prohřívám 15-20 minut.
Ještě horké nalévám do skleniček, ozdobím a už si jen vychutnávám v teple domova.
Krásný den ❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat