Čočkový krém s kurkumou


Červená čočka má tu výhodu, že je rychleji vařená.
Je zdrojem bílkovin, vlákniny a je velmi bohatá na železo.
Přiznám se, že jí mám radši než tu klasickou.

Ingredience:

  • 200 g červené čočky
  • 1 červená cibule
  • 1 střední mrkev (nastrouhat)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 menší rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 750 ml domácího zeleninového vývaru
  • 50 g másla 
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř (dle chuti)

Postup:

Nejdříve si připravím zeleninový vývar. Nehledejte v něm žádnou vědu. Většinou na něj spotřebuji zbytky mrkve, petržele, celeru, pórku, řapíkatého celeru atd. Zaliji vodou, osolím a přihodím pár kuliček nového koření. To vše povařím až do té doby než zelenina změkne a vznikne nám vývar.
Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, přidám mrkev a prolisuji česnek. To vše opeču dozlatova. Vložím nakrájená rajčata, protlak, propláchnutou čočku, okořením a zaliji vývarem. Nechám 15-20 minut povařit.
Tyčovým mixérem nebo blendrem rozmixuji dohladka, znovu prohřeji a popř. dochutím.
Naše čočka je na První den v novém roce splněna.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                       Vaše Ilča











Instagram: ilca_s

Komentáře