
Je zdrojem bílkovin, vlákniny a je velmi bohatá na železo.
Přiznám se, že jí mám radši než tu klasickou.
Ingredience:
- 200 g červené čočky
- 1 červená cibule
- 1 střední mrkev (nastrouhat)
- 2 stroužky česneku
- 4 menší rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 750 ml domácího zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř (dle chuti)
Postup:
Nejdříve si připravím zeleninový vývar. Nehledejte v něm žádnou vědu. Většinou na něj spotřebuji zbytky mrkve, petržele, celeru, pórku, řapíkatého celeru atd. Zaliji vodou, osolím a přihodím pár kuliček nového koření. To vše povařím až do té doby než zelenina změkne a vznikne nám vývar.Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, přidám mrkev a prolisuji česnek. To vše opeču dozlatova. Vložím nakrájená rajčata, protlak, propláchnutou čočku, okořením a zaliji vývarem. Nechám 15-20 minut povařit.
Tyčovým mixérem nebo blendrem rozmixuji dohladka, znovu prohřeji a popř. dochutím.
Naše čočka je na První den v novém roce splněna.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča

Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat