Mandlové hvězdičky s lemon curdem

"Přátelé jsou jako hvězdy. I když je nevidíš, víš, že existují".
                                                         Antoine de Saint Exupéry 

Co takhle připravit pro přátele, které Vás o svátcích přijdou navštívit, tyto hvězdičky ?
Určitě budou mile překvapeni svěží a výraznou chutí náplně, která je příjemnou změnou na vánočním stole. Tak s chutí do toho.

Ingredience:

  • 270 g špaldové mouky Babiččina volba
  • 200 g másla pokojové teploty
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 lžička domácího vanilkového extraktu
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g mletých mandlí
náplň:
Citrónový lemon curd
  • 200 ml šťávy ze třech citrónů
  • 150 g moučkového cukru (popř. krupicového)
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g másla
  • kůra ze třech citrónů 
  • celý postup složka *Přísady na pečení*

Postup:

Všechny ingredience na těsto připravím na vál a zpracuji tak, až nám vznikne, krásná, nelepkavá hmota (těsto), které pak zabalím do fólie a nechám do druhého dne uležet.
Následující den, těsto vyklopím na pomoučněný vál a pomocí válečku vyválím na rovnoměrnou placku. Formičkou (hvězdičkou) vykrajuji tvary bez otvoru a zároveň střídám ty s otvorem.
Vše kladu na plech jednu vedle druhé. Vložím do rozehřáté trouby a hlídám, aby se mi nespálily. Určitě vypadají lépe ty krásně žluté, s lehce nazlátlými okraji. Teplota záleží na troubě, ale já peču na 170°C.
Lemon curd si můžete připravit hned druhý den a hvězdičky s ním promazat. Pokud by vám krém zbyl, slijte do skleničky a uzavřené vložte do lednice. Tam vydrží až 10 dní, ale to vše viz. recept. Nebo si krém nejdříve vložte do chladu a pak promazávejte, lépe se sním pak pracuje.
Dobrou chuť a krásné svátky💛.
                                                    Vaše Ilča

Instagram: ilca_s


Komentáře