"Přátelé jsou jako hvězdy. I když je nevidíš, víš, že existují".
Antoine de Saint Exupéry
Co takhle připravit pro přátele, které Vás o svátcích přijdou navštívit, tyto hvězdičky ?
Určitě budou mile překvapeni svěží a výraznou chutí náplně, která je příjemnou změnou na vánočním stole. Tak s chutí do toho.
Citrónový lemon curd
Následující den, těsto vyklopím na pomoučněný vál a pomocí válečku vyválím na rovnoměrnou placku. Formičkou (hvězdičkou) vykrajuji tvary bez otvoru a zároveň střídám ty s otvorem.
Vše kladu na plech jednu vedle druhé. Vložím do rozehřáté trouby a hlídám, aby se mi nespálily. Určitě vypadají lépe ty krásně žluté, s lehce nazlátlými okraji. Teplota záleží na troubě, ale já peču na 170°C.
Lemon curd si můžete připravit hned druhý den a hvězdičky s ním promazat. Pokud by vám krém zbyl, slijte do skleničky a uzavřené vložte do lednice. Tam vydrží až 10 dní, ale to vše viz. recept. Nebo si krém nejdříve vložte do chladu a pak promazávejte, lépe se sním pak pracuje.
Dobrou chuť a krásné svátky💛.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Antoine de Saint Exupéry
Co takhle připravit pro přátele, které Vás o svátcích přijdou navštívit, tyto hvězdičky ?
Určitě budou mile překvapeni svěží a výraznou chutí náplně, která je příjemnou změnou na vánočním stole. Tak s chutí do toho.
Ingredience:
- 270 g špaldové mouky Babiččina volba
- 200 g másla pokojové teploty
- 60 g moučkového cukru
- 1 lžička domácího vanilkového extraktu
- 2 žloutky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g mletých mandlí
Citrónový lemon curd
- 200 ml šťávy ze třech citrónů
- 150 g moučkového cukru (popř. krupicového)
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 100 g másla
- kůra ze třech citrónů
- celý postup složka *Přísady na pečení*
Postup:
Všechny ingredience na těsto připravím na vál a zpracuji tak, až nám vznikne, krásná, nelepkavá hmota (těsto), které pak zabalím do fólie a nechám do druhého dne uležet.Následující den, těsto vyklopím na pomoučněný vál a pomocí válečku vyválím na rovnoměrnou placku. Formičkou (hvězdičkou) vykrajuji tvary bez otvoru a zároveň střídám ty s otvorem.
Vše kladu na plech jednu vedle druhé. Vložím do rozehřáté trouby a hlídám, aby se mi nespálily. Určitě vypadají lépe ty krásně žluté, s lehce nazlátlými okraji. Teplota záleží na troubě, ale já peču na 170°C.
Lemon curd si můžete připravit hned druhý den a hvězdičky s ním promazat. Pokud by vám krém zbyl, slijte do skleničky a uzavřené vložte do lednice. Tam vydrží až 10 dní, ale to vše viz. recept. Nebo si krém nejdříve vložte do chladu a pak promazávejte, lépe se sním pak pracuje.
Dobrou chuť a krásné svátky💛.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat