Lemon Curd

Britská pochoutka

Chcete ochutnat něco svěžího a lahodného ?
Vyzkoušejte tuto citrónovou náplň do dezertů, cukroví atp., která se rozplyne na jazyku a zároveň je milou změnou všech těch sladkých krémů, které se objevují na vánočním stole.

Ingredience: kastrůlek se silnějším dnem

  • 3 větší citróny (nastrouhat kůru)
  • 200 ml citrónové šťávy 
  • 150 g moučkového cukru (popř. krupicového)
  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g másla (pokojové teploty)

Postup:

Z omytých citrónů nastrouhám kůru, ale opatrně, opravdu jen tu žlutou část. Pokud by jste začali strouhat již to bílé (dužinu), mohl by Vám krém zhořknout.
Kůru nasypu do připraveného kastrůlku, přidám vymačkanou šťávu, cukr, vejce, žloutky a s použitím metličky po dobu 2-3 minut nechám zhoustnout.
Sundám z plamene a lehce vmíchám na kousky nakrájené máslo. Vrátím zpátky na plamen a ještě míchám do konzistence pudinku.
Naliji do skleniček a po vychladnutí uložím do lednice, kde vydrží 10 dní. Pokud Vám tedy po naplnění cukroví zbyde😄.
Krásné vánoce❤.
                                                      Vaše Ilča

Instagram: ilca_s

Komentáře