Vanilku zná snad každý z nás.
Aby jsme si pochutnali na té správné chuti a vůni, je k tomu potřeba pravý vanilkový lusk, který je plný jemných semínek. Ty jsou nedílnou součásti samotného lusku, který lze též použít.
Dnes si ho připomeneme jako přísadu na pečení v podobě vanilkového cukru. Myslím, že při pečení cukroví se Vám bude určitě hodit.
Ingredience:
- 100 g krupicového cukru
- 1 pravý vanilkový lusk ( burbón)
Postup:
Vanilkový lusk nakrájím na menší kousky i se semínky a vložím do blendru (mixéru) a zasypu krupicovým cukrem. Pokud nemáte výkonný blendr, použijte mixér na oříšky.Vše důkladně rozmixuji na jemnou směs, která připomíná moučkový cukr.
Jen bych doporučila mixér při drcení neotevírat. Jemný prášek s vanilkou stoupá vzhůru a byla by škoda ztratit každé zrnko.
Po rozmixování nechám chvilku stát až se vše usadí, pak přesypu do skleněné dózy a uzavřu.
Při používání přesívejte přes sítko a zbytky (kousky) vracejte zpět do nádoby (skleničky).
Krásný den❤.
Krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat