Domácí vanilkový cukr


Vanilku zná snad každý z nás.
Aby jsme si pochutnali na té správné chuti a vůni, je k tomu potřeba pravý vanilkový lusk, který je plný jemných semínek. Ty jsou nedílnou součásti samotného lusku, který lze též použít.
Dnes si ho připomeneme jako přísadu na pečení v podobě vanilkového cukru. Myslím, že při pečení cukroví se Vám bude určitě hodit.

Ingredience:

  • 100 g krupicového cukru
  • 1 pravý vanilkový lusk ( burbón)

Postup:

Vanilkový lusk nakrájím na menší kousky i se semínky a vložím do blendru (mixéru) a zasypu krupicovým cukrem. Pokud nemáte výkonný blendr, použijte mixér na oříšky.
Vše důkladně rozmixuji na jemnou směs, která připomíná moučkový cukr.
Jen bych doporučila mixér při drcení neotevírat. Jemný prášek s vanilkou stoupá vzhůru a byla by škoda ztratit každé zrnko. 
Po rozmixování nechám chvilku stát až se vše usadí, pak přesypu do skleněné dózy a uzavřu. 
Při používání přesívejte přes sítko a zbytky (kousky) vracejte zpět do nádoby (skleničky).
Krásný den❤.      
                                     Vaše Ilča                                                  




Instagram: ilca_s

Komentáře