Tagliatelle s blanšírovanou kapustou a smetanovou omáčkou

Tagliatelle

Italské těstoviny, které se podávají s různými omáčkami. Pokud máte strojek na nudle, určitě neváhejte a udělejte si svoje domácí. Pokud tu možnost nemáte, tak se v dnešní době dají koupit kvalitní v obchodě.

Ingredience:

  • 1 balení těstovin Tagliatelle
  • 10 ks růžičkové kapusty
  • 100 g Schwarzwaldské šunky (nakrájená na malé kousky)
  • 100 ml smetany 30%
  • 20 g másla
  • sůl, pepř
  • parmazán
  • tymián

Postup:

Do hrnce naliji 0,5 litru vody, osolím a nechám přijít k varu. Očištěné kapustičky vložím do vroucí vody, 2-3 minuty povařím a pak pomocí naběračky kapustu vložím do připravené mísy s ledovou vodou...tím zastavím tepelný proces a růžičky si ponechají krásně zelenou barvu. Po procesu blanšírování nechám okapat na sítku.
Ve větším hrnci si v osolené vodě uvařím těstoviny, nejdéle však 5 minut, měli by být tak na skus, přecedím, ale část vody si ponechám na další použití.
Na nepřilnavé pánvi rozpustím máslo. Až začne pěnit, nasypu na něj nakrájenou šunku. Po jejím zezlátnutí přihodím pár snítek tymiánu a nechám propojit chutě.
Přidám kapustičky (můžete pokrájet na čtvrtky), osolím, opepřím dle chuti a nechám pár minut společně péct. Naliji smetanu a v momentě, kdy začne bublat, přiliji 1-2 naběračky vody z uvařených těstovin. Tím se nám celá směs krásně zahustí a omáčka zateče do kapustových lupínků.
Voda totiž obsahuje škrob, který těstoviny vyloučily při vaření tzv. tekuté zlato.
Vše prohřeji a směs je připravená. Do středu talíře vložím těstoviny, nakladu směs, zasypu parmazánem a dozdobím tymiánem.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                           Vaše Ilča
Instagram: ilca_s

Komentáře