Tagliatelle
Italské těstoviny, které se podávají s různými omáčkami. Pokud máte strojek na nudle, určitě neváhejte a udělejte si svoje domácí. Pokud tu možnost nemáte, tak se v dnešní době dají koupit kvalitní v obchodě.
Ingredience:
- 1 balení těstovin Tagliatelle
- 10 ks růžičkové kapusty
- 100 g Schwarzwaldské šunky (nakrájená na malé kousky)
- 100 ml smetany 30%
- 20 g másla
- sůl, pepř
- parmazán
- tymián
Postup:
Do hrnce naliji 0,5 litru vody, osolím a nechám přijít k varu. Očištěné kapustičky vložím do vroucí vody, 2-3 minuty povařím a pak pomocí naběračky kapustu vložím do připravené mísy s ledovou vodou...tím zastavím tepelný proces a růžičky si ponechají krásně zelenou barvu. Po procesu blanšírování nechám okapat na sítku.

Přidám kapustičky (můžete pokrájet na čtvrtky), osolím, opepřím dle chuti a nechám pár minut společně péct. Naliji smetanu a v momentě, kdy začne bublat, přiliji 1-2 naběračky vody z uvařených těstovin. Tím se nám celá směs krásně zahustí a omáčka zateče do kapustových lupínků.
Voda totiž obsahuje škrob, který těstoviny vyloučily při vaření tzv. tekuté zlato.
Vše prohřeji a směs je připravená. Do středu talíře vložím těstoviny, nakladu směs, zasypu parmazánem a dozdobím tymiánem.
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Komentáře
Okomentovat