Mangový nepečený cheesecake

Mango

Jak na něj...
Pokud je hodně zralé, lehce půjde oloupat rukou. Stačí jen nakrojit pár podélných řezů, sloupnout a pak jen oddělit pomocí nože od pecky a porcovat.
Pokud není dostatečně měkké, tak neoloupané oddělte od pecky z obou stran na dvě části. Pomocí nože provádějte zářezy do dužiny ve tvaru kostiček, ale neprořízněte slupku, pak už jen vyjměte dle potřeby.

Ingredience:

1.vrstva 
  • 250 g sušenek SSS (Esíčka)
  • 50 g másla (vlahého)
2.vrstva
  • 2 manga
  • 2 lžíce pudrového (popř.moučkového) cukru
  • 125 ml smetany na šlehání (nešlehat)
  • 2x sýr Philadelphia (350 g)
  • 1 sáček želatiny za studena
3.vrstva 
  • 120 ml vody
  • 3 plátky želatiny
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • mango z předchozí vrstvy

Postup:

Kulatou formu vyložím pečicím papírem.
Sušenky vysypu do mixéru a rozdrtím na sypkou směs. Rozpuštěné máslo k nim naliji a ještě promíchám. Takto připravenou směs nasypu do kulaté formy a pomocí nějaké skleničky umačkám po celém dně.
Do nádoby od sušenek vložím mango a pomocí sekacího nože rozmixuji (část manga si oddělím pro další použití). Přisypu cukr, vyklopím sýr a přiliji smetanu. Jako poslední přijde na řadu želatina, kterou si předem připravím dle návodu. Takto vše promíchám a naliji na korpus sušenek. Vložím do lednice a vrhnu se na třetí a poslední vrstvu.
Plátky želatiny vložím do nádoby a zaliji vodou. Nechám nabobtnat. Do kastrůlku si dám reservé mango, cukr a zahřeji na plotýnce. Následně přidám želatinu i s vodou. Nechám prohřát a naliji na mangovou vrstvu. Znovu vložím do lednice a nechám tuhnout do druhého dne.
Pak už jen stačí dozdobit ušlehanou šlehačkou, ovocem a pustit se do něj.
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                                Vaše Ilča



Instagram: ilca_s



Komentáře