Přesnídávka
Snad všechny generace znají, milují a vytvářejí z různých druhů ovoce přesnídávku.Na této, jak já říkám, vyrostly naše děti. Vzpomínám, že tu kupovanou jsem měla doma jen zřídka.
Proto bych se s Vámi ráda podělila o tento recept, aby jste mohli vyzkoušet a udělat radost svým dětem.
Ingredience: 10-12 skleniček
- 1 1/4 kg jablek (oloupaných a zbavených jadřinců)
- 250 g krystalového cukru
- 125 ml vody + voda k mrkvi
- 300 g mrkve (očištěné a nakrájené na kolečka)
- 1 meruňkový kompot (malá zavařovací sklenice)
- 1 citrón
Postup:
Odvážená jablka vložím do hrnce, podleji vodou a zasypu cukrem. Na mírném plameni zahřívám do změknutí. Občas s nimi zamíchejte, aby se nepřipálila.Nakrájenou mrkev vložím do menšího kastrůlku, podliji vodou (cca. 80 ml) a za občasného míchání dusím do měkka.
V momentě, kdy jsou jablka i mrkev měkká, spojím vše dohromady. Zamíchám a vyklopím do směsi celý kompot i se šťávou, vymačkám citrón a nechám ještě tak 10 minut prohřát, aby se všechny ingredience propojili.
Směs nechám lehce vychladnou a pomocí tyčového mixéru nebo food procesoru rozmixuji dohladka a rovnou plním do vyvařených skleniček. Ty následně uzavřu a ještě sterilizuji.
A to tak, že si do menšího pekáčku naliji trochu vody, aby skleničky byly lehce ponořené, respektive jejich dno a takto celé vložím do předehřáté trouby na 80-100°C a nechám 20 minut prohřát. Pak už jen skleničky vyndám z vody, postavím na připravené prkýnko, jen dejte pozor ať se nespálíte a nechám stát do druhého dne. Konzumovat můžete hned, nebo uskladnit do sklepa, potravinové skříňky atd...
Dobrou chuť a krásný den❤.
Vaše Ilča
Instagram: ilca_s
Ilonko děkuji za recept. Konečně jsem se k němu dostala.
OdpovědětVymazat