Jablečno - mrkvová přesnídávka

Přesnídávka

Snad všechny generace znají, milují a vytvářejí z různých druhů ovoce přesnídávku.
Na této, jak já říkám, vyrostly naše děti. Vzpomínám, že tu kupovanou jsem měla doma jen zřídka.
Proto bych se s Vámi ráda podělila o tento recept, aby jste mohli vyzkoušet a udělat radost svým dětem.

Ingredience: 10-12 skleniček

  • 1 1/4 kg jablek (oloupaných a zbavených jadřinců)
  • 250 g krystalového cukru
  • 125 ml vody + voda k mrkvi
  • 300 g mrkve (očištěné a nakrájené na kolečka)
  • 1 meruňkový kompot (malá zavařovací sklenice)
  • 1 citrón

Postup:

Odvážená jablka vložím do hrnce, podleji vodou a zasypu cukrem. Na mírném plameni zahřívám do změknutí. Občas s nimi zamíchejte, aby se nepřipálila.
Nakrájenou mrkev vložím do menšího kastrůlku, podliji vodou (cca. 80 ml) a za občasného míchání dusím do měkka.
V momentě, kdy jsou jablka i mrkev měkká, spojím vše dohromady. Zamíchám a vyklopím do směsi celý kompot i se šťávou, vymačkám citrón a nechám ještě tak 10 minut prohřát, aby se všechny ingredience propojili.
Směs nechám lehce vychladnou a pomocí tyčového mixéru nebo food procesoru rozmixuji dohladka a rovnou plním do vyvařených skleniček. Ty následně uzavřu a ještě sterilizuji.
A to tak, že si do menšího pekáčku naliji trochu vody, aby skleničky byly lehce ponořené, respektive jejich dno a takto celé vložím do předehřáté trouby na 80-100°C a nechám 20 minut prohřát. Pak už jen skleničky vyndám z vody, postavím na připravené prkýnko, jen dejte pozor ať se nespálíte a nechám stát do druhého dne. Konzumovat můžete hned, nebo uskladnit do sklepa, potravinové skříňky atd...
Dobrou chuť a krásný den❤.
                                                     Vaše Ilča





Instagram: ilca_s

Komentáře

Okomentovat